Politie vind ondergrondse hennepkwekerij aan het Tolhek in Wagenborgen

WagenborgenDe politie heeft donderdagochtend aan de Tolhek in Wagenborgen een ondergrondse hennepkwekerij opgerold. De politie kwam deze op het spoor nadat bleek dat er in de omgeving erg veel stroom werd verbruikt.  Een buurtagent wees het hennepteam in de juiste richting hij herinnerde zich dat daar enige tijd geleden flink gegraven werd. Het hennepteam van de politie zou vandaag eigenlijk een lezing volgen van een collega uit de stad maar deze werd prompt afgebeld toen bleek dat vandaag groen licht kregen om de kwekerij op te rollen.

Op het terrein aan de het Tolhek stond een tuinhuis met hierin een onderkomen voor een persoon. Hierin stond een bed, een tv en een keuken. In het pand troffen agenten een stroomstootwapen aan en een gasalarmpistool, maar geen hennepkwekerij. Verderop stond een klein hokje waarin de toegang tot de kweekruimte bleek te zitten.

De hennepkwekerij bevond zich onder de grond en was ongeveer een meter hoog. Via een kleine tunnel kwam je uit in de eerste van twee kweekruimtes de tweede ruimte stond leeg hier waren de planten al geoogst. In het eerste gedeelte was men net weer begonnen en stond vol met hennepstekjes. Uit berekeningen bleek dat de in ruimte genoeg stroom werd verbruikt om 1100 planten te laten groeien.  De politie en een gespecialiseerd bedrijf zijn tot laat in de middag bezig geweest met het ruimen van de kwekerij. Er is nog niemand aangehouden.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”158″]


Back to top button