8.1 C
Delfzijl
18 april 2021 23:26

Politie onderzoekt beleggingsfraude in provincie

Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
ComputerComputer
Vaker kopenVaker kopen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
StudieboekenStudieboeken
AutoAuto

Groningen – Een inwoner van de provincie Groningen heeft bij de politie aangifte gedaan van beleggingsfraude. De man is voor ruim 800.000 euro gedupeerd. De politie onderzoekt de zaak.

De aangever is telefonisch benaderd door een voor hem onbekende persoon met een aantrekkelijk beleggingsaanbod. Na het inwinnen van wat informatie besluit aangever een relatief laag bedrag te investeren. Daarna krijgt hij een nieuwe aanbieding, waarbij een hoger rendement wordt voorgespiegeld, maar ook een hogere inleg vereist is. Vervolgens wordt hij steeds opnieuw telefonisch benaderd en onder druk gezet. Hij moet extra investeringen doen. Doet hij dat niet, dan is hij al zijn geld kwijt. Uiteindelijk loopt de investering op tot meer dan 8 ton.

Japan en Taiwan
Er lijkt een link te liggen met Japan en Taiwan. Aangever wordt gebeld door nummers met kengetal 81 (Japan) en ook zijn tussenpersoon zegt te werken voor bedrijven in Japan. De personen die hem benaderen zijn Brits-Engelssprekende personen. Investeringen moeten overgemaakt worden op bankrekeningen van bedrijven in Japan en Taiwan.

Mogelijk meerdere slachtoffers
Het is denkbaar dat er meerdere slachtoffers van deze vorm van beleggingsfraude zijn. Bent u ook slachtoffer en herkent u bovenstaand verhaal? Herkent u ook de link met Japan? Neemt u dan contact op met de politie in Groningen via 0900-8844. Kijk voor meer informatie over fraude op de themapagina.

Fraudehelpdesk
Als u twijfelt of een investeringsmaatschappij die u benadert wel te vertrouwen is, kunt u altijd contact opnemen met de Fraudehelpdesk via 088-7867372. De Fraudehelpdesk is er voor al uw vragen en meldingen over fraude. Besef bij beleggen: hoe hoger het rendement, hoe hoger het risico!

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten