Plattelandsjongeren maken documentaire over het leven in een krimp- en aardbevingsgebied

Uithuizen – In Uithuizen vinden vrijdag en zaterdag a.s. opnames plaats voor ‘The Next Call’, een road-docu door Groninger plattelandsjongeren, woonachtig in krimp- en aardbevingsgebied.

De jongeren werken samen met professionals aan een korte film die eind juni in premiere gaat. Het project is van start gegaan in jongerencentrum Express in Uithuizen en krijgt een vervolg in de hele provincie. Jongerenzender Express TV volgt het project met een making-of.

Deelnemer Mylene Vos (17): “We hebben het regelmatig over de bevingen. Iedereen heeft er wel eens eentje meegemaakt. Maar met deze film laten we zien wie we zijn en wat we doen! De feestjes in de keet, motorcrossen op de bult, wandelingen door de polder en de activiteiten in het jongerencentrum, die we zelf organiseren.
Voor ons is wonen op het platteland heel gewoon. En natuurlijk is het prettig dat je de ruimte hebt. Je hebt geen last van bovenburen en kunt doen wat je zelf wilt”.

GEZOCHT: Figuranten (11-18 jaar) vrijdag a.s.
De makers zijn nog op zoek naar figuranten (11-18 jaar) voor de opnames vrijdag a.s. Aanmelden kan via thenextcall.nl.Back to top button