Plannen voor Nienhuistuin in Loppersum

Loppersum – In het groene hart van Loppersum, ingeklemd tussen Wijmersweg, Molenweg en Lagestraat, ligt een stuk grond. Voorheen stonden daar de kassen van kwekerij Nienhuis. Nu is het leeg en kaal. Het grote stuk grond van ongeveer 8.000 vierkante meter staat te koop.

Op initiatief van Stichting Lopster Aalbeern gaan buren en belangstellenden op zaterdag 4 juli aan de slag, om te kijken of het mogelijk is om van dit stuk grond een tuin te maken. Een tuin van en voor het dorp. Er worden plannen gemaakt en wensen geïnventariseerd (in zogenaamde schetsateliers) onder begeleiding van (landschaps)architecten Mathijs Dijkstra, Wim Boetze en Annet Ritsema.

Buren die rondom het groene hart van Loppersum wonen en andere belangstellende Lopsters gaan ’s morgens eerst met een museumbus op pad om voorbeelden te bekijken in de provincie. ’s Middags wordt er in groepen en op verschillende plekken op en vlakbij het Nienhuisterrein gewerkt. En na een maaltijd en een drankje worden de plannen gepresenteerd aan iedereen die maar geïnteresseerd is.

Iedereen is dan ook ’s avonds welkom om die presentatie bij te wonen. Op natuurlijk het Nienhuis terrein zelf! Het is om 19.30 uur en de toegang is via de Wijmersweg, naast dierenartsenpraktijk Van Stad tot Wad. Aanmelding is niet nodig en de koffie staat klaar.

Back to top button