Pinksterroeiwedstrijden op het Damsterdiep

Delfzijl – Op het Damsterdiep in Delfzijl zijn zaterdag traditiegetrouw de jaarlijkse Pinksterroeiwedstrijden gehouden. In de ochtend zijn jeugdwedstrijden geroeid over 500 meter en ‘s middags werd er geroeid over een afstand van 1000 en 2000 meter. De middagwedstrijden zijn zoals ieder jaar muzikaal omlijst door Muziekvereniging Koningin Wilhelmina. Diverse roeiverenigingen uit Noord-Nederland namen deel aan deze wedstrijden.

Grote winnaar bij de ochtendwedstrijden was Timo van roeivereniging de Hunze uit Groningen. Met een totaaltijd van 3 minuten en 43 seconden over twee wedstrijden van 500 meter was hij niet alleen winnaar in zijn leeftijdscategorie (Jongens, 14 jaar), maar wist hij ook de snelste tijd van de ochtend neer te zetten.

Bij de middagwedstrijden was het damesachtteam van AGSR Gyas die de snelste tijd neer wisten te zetten. Zij wisten de 2000 meter in 7 minuten en 26 seconden te volbrengen. Snelste soloroeier was Jan Douwe de Boer van roeivereniging Wetterwille uit Leeuwarden met een tijd van 8 minuten rond over dezelfde afstand. Op de 1000 meter waren Nout, Jelle, Jaromir, Lucas en Timo van roeivereniging de Hunze de snelste. Zij wisten als team een tijd neer te zetten van 4 minuten en 21 seconden.

Prijzen waren er ook voor leden van roeivereniging Neptunus. Zo eisten Niek en Eva ’s ochtends in hun leeftijdscategorie in de prijzen te vallen. ’s Middags vielen onder meer Hans, Marcel, Yvonne, Nely en Kasper in de prijzen.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”203″]


Back to top button