vrijdag 17 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Pensioenactie Chemie Park Delfzijl met werkonderbreking metaalwerkers

spot_img

Farmsum – De FNV houdt 29 januari van 6.00 tot 08.30 uur een pensioenactie met de werknemers van het Chemie Park Delfzijl en omliggende bedrijven tegen de onhoudbare stijging van de AOW-leeftijd. Alle werknemers van het chemiepark kunnen hun AOW-leeftijd laten uitrekenen en gaan met die datum op de foto. Daarnaast houden de werknemers van de metaalbedrijven een korte werkonderbreking, want zij strijden al maandenlang voor een fatsoenlijke metalektro-cao.

Goed pensioen, kwestie van fatsoen
In een land als Nederland moet iedereen op tijd kunnen stoppen met werken en dan kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen. Dat betekent bevriezing van de AOW-leeftijd op 66 jaar en het schrappen van de boete op eerder stoppen met werken, indexatie voor elke generatie en een pensioen voor iedereen, ook flex en ZZP. De FNV vindt het onaanvaardbaar dat dit kabinet alleen kiest voor de aandeelhouders en wel 4 miljard cadeautjes voor het bedrijfsleven biedt.

De FNV vindt dat het kabinet niet ver genoeg gaat om tot een goed resultaat te komen en voert daarom actie onder de leus ‘Een goed pensioen, een kwestie van fatsoen’. In het hele land, in bedrijven en tijdens speciale bijeenkomsten informeert de FNV haar leden en werkt toe naar de landelijke pensioenactie op 18 maart.

Aan de actie nemen werknemers van meer dan 20 bedrijven op chemiepark Delfzijl, waaronder Aldel, Avantium, BioMCN, Chemcom, Delamine, DGR, Dow, DuGr, ESD, Evonik, Falck, JPB, J Wildeman, Lubrizol, Niestern Sander, Nouryon, PPG, SGS, Stork, Teijin Aramid, Visko Teepak en Zeolyst deel.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten