Penning van Verdienste uitgereikt aan mevrouw Ketting-Jager

FarmsumBurgemeester Emme Groot heeft vrijdagmiddag de Penning van Verdienste uitgereikt aan mevrouw Ketting-Jager. De uitreiking vond plaats in dorpshuis Aeolus in Farmsum waar mevrouw Ketting-Jager onder valse voorwendselen naar toe was gelokt.

Hart voor de samenleving
Als blijk van waardering voor haar jarenlange vrijwillige inzet, met name op sociaal en maatschappelijk gebied, heeft het college besloten om de Penning van Verdienste toe te kennen aan mevrouw Ketting-Jager. In 1997 is zij benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Ook na deze uitreiking is zij zich onvermoeibaar blijven inzetten voor de Delfzijlster samenleving.

Penning van Verdienste
De Penning van Verdienste is op 15 augustus 1977 door de gemeenteraad ingevoerd en is tot nu toe twintig keer uitgereikt, voor het laatst in 2009. De penning wordt uitgereikt aan diegenen, die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Delfzijlse gemeenschap op maatschappelijk, sociaal of cultureel gebied. De onderscheiding bestaat uit een aan weerszijden bewerkte zilveren penning met een daarbij behorende oorkonde.

Back to top button