fbpx
woensdag 08 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Pelgrimswandeling Rottum

Rottum – Op zondagmiddag 11 maart om 14.00 uur wordt er een pelgrimswandeling georganiseerd waarbij het bezoek aan de kerk van Rottum centraal zal staan. Het hele dorp was vroeger een klooster en via animatie kunnen we dat ook weer meebeleven. De start- en finishlocatie is Knolweg 3 Stitswerd.  De rondwandeling wordt georganiseerd door de Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG), duurt ongeveer 3 uur en heeft een afstand van ca. 8 km. De kosten bedragen € 3,- p.p. waarvan € 1,- euro wordt gedoneerd aan de kerk.

Pelgrimage is een eeuwenoud verschijnsel en is vandaag de dag ook weer populair. Al in de 3e eeuw na Chr. gingen er mensen op pelgrimstocht naar heilige plaatsen. De SPiG heeft een eigentijdse vorm van pelgrimage ontwikkeld waarbij er 7 tot 8 km wordt gewandeld, er een middeleeuwse kerk wordt bezocht en men vrijblijvend kennis kan maken met de christelijke spiritualiteit van 20 eeuwen door middel van allerlei werkvormen. De architectuur en de kunstvormen in de kerk vertellen elk hun eigen verhaal en we proberen te achterhalen wat de inspiratie was van bouwlieden en kunstenaars. Voorts zullen we tijdens de wandeling stilstaan bij de natuur en het 2500 jaar oude cultuurlandschap ontdekken waarin kerken en kloosters ook een belangrijke rol hebben vervuld.

De SPiG heeft de afgelopen jaren al meer dan 25 verschillende pelgrimstochten georganiseerd en wil de komende jaren alle circa 131 middeleeuwse kerken in Groningen bezoeken met maandelijkse wandelingen op de zondagmiddag van 14.00-17.00 uur.  Online aanmelding is noodzakelijk in verband met een beperkt aantal plaatsen. Voor meer informatie ga naar:  www.spig.nl/  of ga naar de Facebookpagina Pelgrimeren in Groningen. Op de website staan maar liefst 131 rondwandelingen van 8 km in Groningen en ze kunnen allemaal gratis gedownload worden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,330VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer