Paul Geertsma en Stefanie Bouma winnaars tijdens 13e Proostmeerloop in Wagenborgen

Wagenborgen – Op zaterdag 5 september werd de 13e Proostmeerloop van Wagenborgen georganiseerd, een hardloopwedstrijd van 10 km over twee ronden.

Paul Geertsma uit Leeuwarden heeft zaterdag de Proostmeerloop in Wagenborgen gewonnen. Hij liep de wegwedstrijd over tien kilometer in een tijd van 33:24 minuut. Bij de vrouwen was Stefanie Bouma uit Groningen de snelste in 36:00 minuut.

Net zoals voorheen was er dit jaar ook een jeugdloop. Dansgroep “Like This” verzorgde bij de start van de kidsrun de warming-up. De hardlopers konden onderweg genieten van dans en muziek, enkele bands, waaronder “In Bloom” en de “Pax Jazz band” begeleide de hardlopers tijdens de run.

Deelnemers met kinderen konden tijdens de loop hun kind gratis onderbrengen in het Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang “de Vrijbuiter”.

Het parcours van de Proostmeerloop, is een vlotte route met goede prestatie en snelle tijden. De deelnemers liepen op mooie, ruime verharde fietspaden/wegen in een prachtige omgeving rondom het idyllisch gelegen Proostmeer in Wagenborgen. Bijzonder is te zien dat het meer momenteel droog staat in verband met het reinigen van het meer.

Evenals voorgaande jaren heeft de organisatie ook weer een goed doel gekoppeld aan de loop en dat is dit jaar: “Diabetes Fonds”. Het hoofddoel van de organisatie is, Voorlichting, onderzoek, vooral “diabetes aanpakken”.

Mannen 10 kilometer:
Paul Geertsma 33:24
Dries Ameling 34:20
Gerard Vos 37:25
Vrouwen 10 Kilometer:
Stefanie Bouma 36:00
Sanne Tamminga 40:25
Renate Kramer 42:48Back to top button