Paasweekend met regen en zon

Nederland – Op eerste paasdag is het nog geruime tijd droog en zacht voor de tijd van het jaar met 14 tot 17 graden. Tweede paasdag verloopt regenachtig met 11 tot 13 graden. Na Pasen is het wisselvallig. Richting het volgende weekend gaat de temperatuur omhoog. In het zuidoosten is 30% kans op tijdelijk 20 graden.

Eerste paasdag beter dan tweede paasdag
De eerste twee dagen van de zomertijd zijn de twee paasdagen. Zomers verlopen ze zeer zeker niet, maar eerste paasdag is het wel zacht voor de tijd van het jaar. Het wordt op veel plaatsen 14 tot 16 graden. Ter vergelijk: gemiddeld liggen de maxima op 31 maart rond 12 graden.

De dag begint zeer waarschijnlijk droog en in de ochtend schijnt op veel plaatsen de zon, maar vanuit het zuiden neemt de kans op buien geleidelijk toe. De wind waait uit het oosten tot zuidoosten en daarmee kan rook van paasvuren uit Duitsland en Oost-Nederland over het land worden verspreid.

Maandag wordt de minste dag van het paasweekend. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Het wordt 10 tot 13 graden. Later in de middag en in de avond neemt de regen vanuit het zuiden af.

Op lange termijn warm?
Na Pasen is het een aantal dagen wisselvallig met dagelijks regen of buien, maar ook momenten met zon. Met maxima tussen 10 en 15 graden zijn de temperaturen dinsdag tot en met donderdag heel normaal voor begin april. Aan het einde van de week stijgt de kans op wat hogere temperaturen. Zomerwarmte zit nog niet in de verwachting, maar voor het oosten en zuidoosten er wel een kans van circa 30% op tijdelijk warm weer met 20 graden.

Zomertijd duurt tot 27 oktober
De langste dag van het jaar beleven we in 2024 op 20 juni. Die dag start om 22:51 uur de astronomische zomer. De daglengte is dan ongeveer 16 uur en 44 minuten.

In het laatste weekend van oktober wordt de tijd weer een uur teruggezet. Dit gebeurt op zondag 27 oktober. Het uur van 2:00 tot 3:00 beleven we dan twee keer.

Bron
Weeronline
Back to top button