OZG locatie Lucas heeft Spoed Eisende Hulp arts

Winschoten – Onlangs is tot de medische staf van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) toegetreden mevrouw M.J. (Madeleine) Middelkamp-Hup. Zij is de eerste Spoedeisende Hulp-arts KNMG in de OZG.

Madeleine Middelkamp is tevens werkzaam op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Universitair Medisch Centrum (UMCG), maar werkt grotendeels op de Spoed Eisende Hulp van de OZG.

Mevrouw Middelkamp is geboren op Curaçao en volgde haar studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven rondde ze haar opleiding tot spoedarts af. Na haar opleiding werkte zij in het Waterland Ziekenhuis te Purmerend, waarna zij zich heeft gevestigd in Groningen.

Arts op de afdeling Spoed Eisende Hulp
Patiënten die o.a. in een levensbedreigende situatie verkeren komen binnen op de afdeling Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis. Ook minder acute zaken zoals botbreuken, komen veelal op deze afdeling terecht. De Spoed Eisende Hulp-arts kijkt als eerste wat er aan de hand is, verricht de anamnese en stelt de diagnose. Vervolgens bepaalt de arts welke behandeling deze patiënten krijgen. Als een ziekenhuisopname noodzakelijk is, draagt de Spoed Eisende Hulp-arts de patiënt over aan een specialist.Back to top button