10.9 C
Delfzijl
zaterdag 25 mei 2019
Home Algemeen Oude uniformen DSHO krijgen nieuwe kans in Polen

Oude uniformen DSHO krijgen nieuwe kans in Polen

AppingedamDe oude uniformen van het Damster Stedelijk Harmonie Orkest krijgen een nieuwe kans, en wel in Polen. Alle bijna 100 uniformen, worden aan het Pools orkest van de spoorwegen uit Pozna? geschonken.

25 jaar geleden, in 1990, gebeurde dit ook al eens, toen de muzikanten vanwege het 100-jarig bestaan nieuwe uniformen kregen. Destijds ging een muzikant van DSHO op vakantie naar Polen. Hij kwam daar het Pools orkest van de spoorwegen tegen, wat speelde in erbarmelijk slechte uniformen. Omdat DSHO niet wist wat ze met de oude uniformen moest doen, is contact gezocht met de ‘stichting Eemsmond helpt de Polen’. Deze stichting heeft er voor gezorgd dat 68 oude uniformen in Polen opnieuw dankbaar gebruikt konden worden. Wat volgde in 1992, was een uitwisseling met de Poolse muzikanten. Zij werden tijdens een weekend in Appingedam ondergebracht in gastgezinnen en er werd een gezamenlijk concert gegeven.

Ook deze keer is er weer contact geweest met dezelfde ‘stichting Eemsmond helpt de Polen’. Op donderdag 12 maart 2015 zijn 92 broeken, 103 jassen en toebehoren als stropdassen, riemen, petjes en hoeden door opgehaald en ingeladen. De spullen worden binnenkort naar Polen gebracht of verzonden.

 

Advertenties

Advertenties