23.8 C
Delfzijl
vrijdag 19 juli 2019
Home Algemeen Oud-burgemeester Warffum Aijolt Kloosterboer (100) overleden

Oud-burgemeester Warffum Aijolt Kloosterboer (100) overleden

Loppersum – Op zaterdag 11 juli is oud-burgemeester Aijolt Kloosterboer overleden. Kloosterboer was burgemeester van de gemeente Warffum tussen 1971 en 1977. Hij is 100 jaar geworden.

In zijn laatste ambtsjaar verwierf burgemeester Kloosterboer landelijke bekendheid tijdens de bezetting van de NAM toren op 25 januari 1977. Deze actie kreeg indertijd veel publiciteit. Door snel en veilig ingrijpen werd een ernstig ongeluk voorkomen. Kloosterboer maakte zich ook sterk voor het internationale folklore festival Op Roakeldais, dat toen nog in de kinderschoenen stond.

Begonnen als bedrijfsleider op boerderij De Hoogte te Heiligerlee, zocht Kloosterboer zijn toekomst al snel in de politiek. Voordat hij eerste burger werd in Warffum, maakte hij naam als loco-burgemeester in Scheemda. Na zijn pensionering verhuisde Kloosterboer met zijn vrouw Coby naar Uithuizen. Hij zou er tot z’n 98e jaar zelfstandig blijven wonen, tot hij naar Loppersum verhuisde. Zaterdag 11 juli is hij daar in Wiemersheerd op 100-jarige leeftijd temidden van familie overleden. De begrafenis zal vrijdag 17 juli plaatsvinden in Breede.

Advertenties

Advertenties