Organisatie Damster City Swim op stoom

Appingedam – Met nog enkele weken tot de eerste editie van de Damster City Swim op zaterdag 18 juni kijkt het bestuur reikhalzend uit naar de dag waarop er gezwommen gaat worden door de historische binnenstad van Appingedam. Arjan Smit vertelt namens het bestuur dat de gehele organisatie inmiddels staat, zowel voor de deelnemers als het publiek heeft de organisatie het nodige weten vast te leggen.

Aantal deelnemers en gratis clinics
Inmiddels hebben zich al bijna 200 deelnemers ingeschreven. Alle provincies, behalve de drie zuidelijkste, zijn vertegenwoordigd. Ook hebben we een aantal Duitse zwemmers die de uitdaging aangaan.  

De deelnemers zullen vanaf 14:00 uur in meerdere groepen starten, bij de inschrijving heeft men de verwachte zwemduur kunnen aangeven. Op deze manier kan de veiligheid van iedereen gewaarborgd worden en hebben de deelnemers voldoende mogelijkheden om binnen de tijd kan finishen. De uiterlijke aankomsttijd is gesteld op 16:30 uur.

De organisatie heeft de deelnemers ook de mogelijkheid gegeven om deel te nemen aan een aantal gratis clinics. Tijdens deze clinics, die tot aan het evenement elke zaterdagochtend worden gegeven bij de boothelling in Appingedam, worden de tips en tricks van het open water zwemmen gedeeld door zwemtrainer Martijn Meier van Swimtech4You. Deze clinics zijn ook zeer succesvol met gemiddeld 35 deelnemers.

Gezelligheid aan de kades
Iedereen kent vast nog wel de volle kades en steigers tijden de schaatsmarathon in februari 2012, hoe mooi zou het zijn als we dit enigszins kunnen benaderen, zegt Smit. We vragen de aanwonenden van de route dan ook om de steigers te versieren en de deelnemers van de nodige aanmoedigingen te voorzien.

Festiviteiten met live muziek in park achter de Nicolaïkerk
Om 14:00 uur zal het startschot worden gegeven door Wethouder Menninga van de gemeente Eemsdelta. Voorafgaand hieraan zullen de activiteiten in het park starten, er worden meerdere terrassen ingericht waar kan worden genoten van een natje en een droogje.

Door de horecavereniging zal er een barcarrousel worden neergezet, daarnaast zijn luxe burgers en verse friet te verkrijgen, voor de kleine trek zijn er vers gebakken stroopwafels bij de kraam van het Stroopwoafeltje.    

Na de zwemtocht kunnen vanaf 16:00 uur de voetjes van de vloer. Damster Stephen Huizen zal samen met pianist Tim van de Laar, als voorschot op het Damster Horeca Weekend zorgen dat stilzitten onmogelijk is!!

Meer informatie via damstercityswim.nl en op de facebook- en instagrampagina.

Back to top button