Oranjecomité Delfzijl wil koningsdag laten groeien

DelfzijlOp 27 april is het zover; dan wordt voor de tweede keer Koningsdag feestelijk gevierd in heel Nederland. Als vanouds zal het ook in Delfzijl weer bruisen van de activiteiten! Het Oranjecomité heeft het programma van deze feestelijke dag vrijwel gereed en is bezig om de puntjes op de ‘i’ te zetten. De organisatie heeft het doel om Koningsdag in Delfzijl nog grootser en uitbundiger te vieren dan in voorgaande jaren. Koningsdag Delfzijl betekent niet alleen veel oranje en veel gezelligheid, maar ook de grootste vrijmarkt van het Noorden! U kunt deze vrijmarkt vinden in de winkelstraten van Delfzijl. Heeft u nog oude spullen op zolder, of staat uw garage vol met handelswaar die voor een mooi bedrag weg mag, dan is de vrijmarkt van Delfzijl dé plek waar u moet zijn! Niet alleen heeft Delfzijl de grootste vrijmarkt, maar ook de gezelligste met muzikaal vertier en activiteiten voor jong & oud! Naast de vrijmarkt is de interculturele markt ook groter dan voorgaande jaren en zal er dit jaar voor het eerst een streekmarkt plaats vinden.

Bent u van een etnische groepering binnen de gemeente Delfzijl én wilt u uw cultuur vertegenwoordigen als standhouder op de interculturele markt? Meldt u zich dan zo snel mogelijk aan, want vol = vol! Voor de interculturele markt kunt u zich opgeven via het aanmeldformulier op de website van het Oranjecomité (www.oranjecomitedelfzijl.nl).

Vanaf dit jaar maakt ook een streekmarkt een gezellig onderdeel uit van de Koningsdag-activiteiten. Op de streekmarkt doet u boodschappen, schuift u aan bij proeverijen en kunt u genieten van de diversiteit aan streekproducten. De lekkerste producten van het Noorden komen bij elkaar: homemade jams, versgebakken brood, topkazen en kraakverse groenten rechtstreeks van het land. Wilt u met uw streekproduct op de streekmarkt staan? Ook hiervoor kunt u zich aanmelden via de website. Net als bij de interculturele markt geldt vol=vol!

Het Oranjecomité zoekt nog een aantal vrijwilligers om mee te helpen bij de activiteiten op Koningsdag. Door de organisatie wordt gezorgd voor een lunchpakket en voldoende consumpties gedurende de dag.Back to top button