9.2 C
Delfzijl
17 mei 2021 00:16

Optreden Neil Young Tribute op Cultuurerf Andledon

Den Andel – Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel organiseert aankomende zondag een optreden van de Neil Young Tribute. De viermansformatie staat garant voor een spetterend optreden met covers van één van de grootste muzikanten van de laatste vijftig jaar. Op de zaterdagavond ervoor kan het publiek genieten van een optreden van zanger-liedschrijver Stefan van de Sande.

Neil Young (Toronto, 1945) heeft in de loop van zijn muzikale carrière een grote schare fans aan zich weten te binden. Naast zijn deelname aan legendarische bands als Crosby, Stills Nash & Young en Buffalo Springfield is Young bekend geworden als singer-songwriter die zowel solo als met wisselende bands (zoals Crazy Horse) furore maakte in de wereld van de (country)folk en rock.

Met leadzanger Henri de Vries op slaggitaar, piano en mondharmonica, Gijsbert Diteweg op gitaar, lapsteel en viool, zangeres Danya Plugge op bas en Bert Fonderie op drums en zang kan de Neil Young Tribute alle verschillende facetten van het werk van Neil Young ten gehore brengen: zowel het ruige elektrische als de akoestische country en folk en de kleine solosongs. In de uitvoeringen van de Neil Young Tribute is veel harmonieuze samenzang verwerkt. De combinatie met het gevarieerde solistische werk van gitarist Diteweg en De Vries’ stemgelijkenis met die van Neil maakt dat de liefhebbers van zijn muziek altijd vol mooie herinneringen huiswaarts keren.

Op de dag vóór het optreden (zaterdagavond 16 juni) kan op Cultuurerf Andledon met gratis toegang worden genoten van de enige echte Nederlandse troubadour Stefan van de Sande. De van oorsprong Zeeuwse zanger-liedschrijver reist met grote regelmaat door Europa om zijn liederen over liefde, leven, pijn en geluk ten gehore te brengen. In zijn muziek zijn duidelijk invloeden te horen van grootheden als Bob Dylan en Neil Young. Maar Van de Sande heeft onmiskenbaar zijn eigen folkstijl en melodielijnen ontwikkeld: het ene moment ingetogen en dromerig, het andere moment vlammend. Het optreden van de Neil Young Tribute start zondag 17 juni om 15:30. De entree bedraagt 12, 50 euro.

Het optreden van Stefan van de Sande start zaterdag 16 juni om 20:00. De toegang tot dat optreden is gratis.

Volg ons op

11,160FansLike
1,424VolgersVolg
5,282VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten