Oppassen voor zware windstoten op zaterdag

Nederland – Verkeer dat zaterdag de weg op wil moet rekening houden met zware windstoten. De nieuwste weerberekeningen wijzen steeds meer in de richting van een heuse storm op zaterdag. De storm heeft een ongelukkige timing, aangezien zaterdag een dag is met veel recreatie- en vakantieverkeer.

Laat je caravan staan
Automobilisten wordt daarom afgeraden met aanhanger de weg op te gaan. Lokaal kan bovendien veel regen vallen. Al met al geen ideale rijd-omstandigheden tijdens een dag waarop vakantiegangers en dagjesmensen onderweg zijn. Dit advies geldt vooral voor de hele noordwestelijke helft, het gebied waar de zwaarste windstoten worden verwacht.

De wind trekt in de loop van de ochtend aan en bereikt de grootste pieken halverwege de ochtend in Zeeland/Zuid-Holland. Daarna breidt de storm zich uit naar Flevoland en Friesland (begin tot halverwege middag). Veel beter is het om de reis na de storm te plannen.

Bomen vol in blad
Extra vervelende factor is dat de windstoten in een ongunstige tijd van het jaar komen. De bomen staan nog vol in het blad, waardoor ze meer wind vangen. Dat betekent dat ze bij dusdanige windstoten gemakkelijk kunnen omwaaien. In combinatie met afwaaiende takken betekent dat nog meer kans op hinder voor het verkeer. Ook watersporters en campinggasten moeten opletten.

KNMIBack to top button