zondag 1 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Opnieuw staking bij metaalbedrijven in de regio Delfzijl

spot_img

Delfzijl – FNV Metaal en CNV Vakmensen roepen vrijdag 11 september op tot een 24 uurs staking bij metaalbedrijven in en rondom Delfzijl, bij onder meer de bedrijven Prysmian (Draka), Kelsch Aluminium Delfzijl en Scheepswerf Niestern Sander.

De cao-onderhandelingen in zowel de Metaal en Techniek (kleinmetaal) als de Metalektro (grootmetaal) zijn respectievelijk eind maart en eind april afgebroken. Werkgevers hebben vervolgens in mei de ultimatums van de bonden in zowel de grootmetaal als de kleinmetaal afgewezen. Sindsdien hebben er 24-uursstakingen in Nederland plaatsgevonden. In het noorden achtereenvolgens in Oost Groningen, Emmen en omgeving, in Leeuwarden en in Noord-Friesland, Zuid Friesland en bij Scania Zwolle. Op 11 september zal Delfzijl en omgeving volgen.

FNV Metaal bestuurder Albert Kuiper: “De werkgeversorganisaties dwingen met hun slikken of stikken eindbod vakbonden om hun leden op te roepen het werk neer te leggen. De verslechteringen die werkgevers willen doorvoeren houden in dat de cao uitgekleed dreigt te worden. Werknemers hebben genoeg van het afbreken en van rechten en toenemen van plichten. Net als de schrale loonsverhogingen, terwijl economen van links tot rechts stellen dat er een forse loonstijging moet komen.”

CNV Vakmensen bestuurder Wilko van Niejenhuis: “Werkgevers reageren niet, halen het eindbod niet van tafel en gokken er op dat werknemers in de staart van de crisis toch niet in actie durven te komen. Werkgevers laten zien geen respect te hebben voor de hard werkende metaalwerknemers, door met een eindbod te komen met veel verslechteringsvoorstellen die leiden tot vroegtijdig uitval van werknemers”.

Stakers kunnen zich van 7 tot 11 uur laten inschrijven bij Theater & Congrescentrum De Molenberg in Delfzijl. Vanaf 08.00 tot 09.15 uur voeren de FNV- mensen Jos Brocken en Albert Kuiper daar het woord.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin

Populaire berichten