4.9 C
Delfzijl
27 februari 2021 05:37

Open Monumentendag met Stadswandeling door Appingedam

Appingedam – In het weekend van 12 en 13 september wordt door VVV infoshop Appingedam weer de Open Monumentendagen georganiseerd. De historische binnenstad van Appingedam telt tientallen monumenten, een beperkt aantal zijn tijdens dit monumentenweekend voor publiek geopend. Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen, bijvoorbeeld in de prachtig gerestaureerde panden aan de Solwerderstraat, de straat van de hangende keukens.

Open monumenten
Open Monumentendag is dit jaar kleiner van opzet dan voorgaande jaren door de beperkingen die de coronamaatregelen met zich meebrengen. 11 Ca. 10 locaties heten bezoekers van harte welkom, waarbij uiteraard gevraagd wordt om de reguliere coronabeperkingen te respecteren.

De meeste locaties zijn beide dagen van 11:00 tot 17:00 uur geopend, de toegang is gratis. Er is een gratis informatiefolder met een overzicht van de deelnemende locaties verkrijgbaar bij VVV infoshop Appingedam en bij de deelnemende locaties, herkenbaar aan de Open Monumentendag vlag.

Stadswandeling
Beide dagen is er de mogelijkheid om met een stadsgids langs bijzondere plekken in Appingedam te wandelen, waarbij uiteraard verteld wordt over de locaties en de geschiedenis van Appingedam. Tijdens de wandeling worden locaties niet van binnen bekeken.

 De wandelingen zijn gratis en worden conform de coronaregels verzorgd.

De stadsgids vertrekt beide dagen om 14:30 uur vanaf de VVV Infoshop in Appingedam. Bij de VVV zijn hiervoor gratis tickets verkrijgbaar. Slechts 10 personen per wandeling. Vol=vol.

Volg ons op

10,928FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten