13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 20:49

Open Dag Paardenmelkerij de Lage Wierde in Wirdum

spot_img

Wirdum – Op zaterdag 9 juni 2018 houdt Paardenmelkerij de Lage Wierde uit het Groningse Wirdum haar jaarlijkse Open Dag waarbij het publiek een kijkje achter de schermen kan nemen. Er worden diverse demonstraties gegeven en ook dit jaar staat op het terrein van Paardenmelkerij De Lage Wierde weer een natuur, – en snuffelmarkt met ruim 30 marktkramen. Reden genoeg om De Lage Wierde een bezoek te brengen. Paardenmelk is voor de mens een natuurproduct met heel bijzondere eigenschappen. Zo bevordert paardenmelk de afweer, helpt het bij de opbouw van een goede darmflora van het maag- darmkanaal en heeft het een gunstige invloed op de (gevoelige) huid.

Wat in 2002 begon als puur hobby met twee paarden op het stukje land naast het woonhuis is ruim vijftien jaar later uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met duizenden klanten van over de hele wereld en met meerdere verkooppunten in Nederland en Duitsland. De aanleiding was het nichtje van De Winter die kampte met ernstige huidklachten. Het nichtje belde op met de vraag om melk van zijn paarden. Zij had op het programma Klokhuis gezien dat paardenmelk een gunstige invloed heeft op huidklachten. Zelf kampte ze met huidklachten zo ernstig dat ze speciale handschoentjes aan moest en zich schaamde voor haar lichaam. De Winter heeft zich erin verdiept en is begonnen met het melken van zijn paarden. Het nichtje was na een jaar paardenmelk drinken geheel af van haar huidklachten. Voor De Winter reden genoeg om hier zijn bedrijf van te maken. Er is in de afgelopen jaren veel veranderd. In het begin verkocht De Lage Wierde enkel paardenmelk en wat stukjes zeep. Vandaag de dag heeft De Lage Wierde een eigen huidverzorgingsproductenlijn met producten als dag-en-nacht-crème, handcrème, shampoo, bad, – douchegel, lotion en gevriesdroogde paardenmelkpoeder en capsules. Op verzoek van specialisten uit o.a. de kraamwereld heeft De Lage Wierde haar assortiment uitgebreid met een huidlotion en bad- en douchegel voor baby’s en kinderen. Ze zien de afgelopen jaren steeds meer baby’s en jonge kinderen met vormen van huidklachten en met een droge huid. Dit komt mede door het gebruik van verkeerde producten. De nieuwe producten van De Lage Wierde op basis van paardenmelk zijn speciaal ontwikkeld voor de dunne en gevoelige baby- en kinderhuid. Zo is de bad- en douchegel gemaakt op basis van een zeepvrije formule. Net zoals alle andere paardenmelkproducten van De Lage Wierde zijn ook deze producten pH-huidneutraal, hypoallergeen en vrij van parabenen. “pH-huidneutraal betekent dat de pH-waarde van het product dicht bij de pH-waarde van de huid ligt. De pH-waarde is de zuurgraad van de huid. Als de pH-waarde van de huid verstoord raakt verzwakt de natuurlijke beschermlaag van de huid. Hierdoor raakt de huid sneller uitgedroogd. Om de huid gezond te houden is het belangrijk dat de pH-waarde van de huid zo neutraal mogelijk blijft. Daardoor kan de huid vocht beter vasthouden en is er minder kans op uitdroging”, aldus De Winter.

Elk jaar trekt de open dag van Paardenmelkerij De Lage Wierde tussen de 1500 en 2000 bezoekers. Dit jaar wordt de open dag gehouden op zaterdag 9 juni 2018 van 10:00 tot 16:00 uur. Tijdens de open dag kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen van de Paardenmelkerij. De hele dag door zijn er diverse demonstraties, zo wordt er elk uur een paard gemolken en vertoond een hoefsmid zijn kunsten. Op het terrein van De Lage Wierde is ook dit jaar weer een natuur,- snuffelmarkt met ruim 30 standhouders, een gezellige terras, LIVE muziek van De StroatklinkerS, eet- en drinkgelegenheden en voldoende plezier voor de kinderen zoals een groot springkussen en diverse workshops. De toegang en het parkeren is gratis. U ontvangt tijdens de open dag 10% korting op paardenmelkproducten. Meer informatie: www.dekrachtvan.nl/open-dag-2018

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
WonenWonen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
TuinTuin

Populaire berichten