2.8 C
Delfzijl
1 maart 2021 01:19

Ontdek de mystieke Wytsemakooi in Uithuizermeeden

Uithuizermeeden – De boswachters van Natuurmonumenten nemen je deze zomer graag mee op excursie door de Wytsemakooi bij Uithuizermeeden. Een eendenkooi met een rijk verleden. Ooit een echte vangkooi nu een verstilde parel op ’t Hoge Land van Groningen. De excursies vinden plaats op 28 juli, 11 augustus en 25 augustus.  

Rijke historie
Als je met de boswachter van Natuurmonumenten vanaf de Meneersweg in Uithuizermeeden het weiland door loopt naar de eendenkooi, steek je een smal loopbruggetje over. Ineens sta je midden in een verstild stukje natuur. Een bos met een rijke historie die honderden jaren terug gaat. De boswachter kan je precies aanwijzen waar het voormalige kooikerhuisje stond. Hoe de kooiker eenden ving met hulp van zijn kooikerhondje. En waarom al die sneeuwklokjes in de kooi terecht zijn gekomen.

De Rensumaborg
De eendenkooi is waarschijnlijk eind zeventiende eeuw voor het eerst in gebruik genomen en hoorde bij de borg Rensuma in Uithuizermeeden. De kooi werd door de toenmalige familie Alberda als vangkooi gebruikt tot eind negentiende eeuw. Eenden en andere vogelsoorten werden er gevangen en verkocht.

Vogels
De verstilde plek is niet alleen voor mensen een mooie locatie. Ook veel vogels als buizerd, bruine kiekendief en steenuil voelen zich er thuis. Ga mee met deze bijzondere excursie en laat je rondleiden door een expert die je veel over de kooi en zijn vroegere functie kan vertellen.

Kosten en aanmelden
Mee op excursie? Leden van Natuurmonumenten: € 7,00. Niet leden: € 8,00. Kinderen van OERRR: € 4,00, anders: € 5,00. Aanmelden via www.natuurmonumenten.nl

De excursie start alle data om 10.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten