12.7 C
Delfzijl
24 juni 2021 01:41

Onderzoek naar geschikte plekken voor wilde bijen

spot_img

Regio – Landschapsbeheer Groningen onderzoekt samen met twee studenten aan de Universiteit Groningen plekken die geschikt zijn of geschikt gemaakt kunnen worden voor de wilde bij.

Er zijn op het moment 358 soorten bijen in Nederland, waarvan de helft bedreigd is. Landschapsbeheer Groningen heeft daarom het project ‘Nederland zoemt’ opgezet om 300 plekken te creëren voor de wilde bij. Om erachter te komen waar in de gemeente Delfzijl eventuele geschikte plekken kunnen zijn, is er een online enquête gemaakt.

In de enquête staat uitgelegd waaraan een plek moet voldoen en wat een wilde bij nodig heeft om te nestelen. Uiteindelijk gaat Landschapsbeheer Groningen van de beste plekken, echte bijenplekken maken. In de enquête kunt u aangeven of u op de hoogte gehouden wilt worden over het project of dat u eventueel zelf als vrijwilliger mee wilt helpen aan het project.

De enquête kan tot 9 april worden ingevuld. Namens Groninger Landschap alvast heel erg bedankt voor het invullen. De enquête is te vinden op de website bijenplekken in Groningen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten