donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Officieel afscheid Jan Vriemoedt voetbal vereniging de Pelikanen

Appingedam – Niemand zal hem er op betrappen dat hij met zijn neus aan het venster zit. Zo zit Jan Vriemoedt namelijk niet in elkaar. Geef hem op zaterdag een bal en hij is de gelukkigste man van de wereld. De bescheiden Damster hoor je vaak niet, speelt zonder echt op te vallen maar heeft inmiddels wel eenentwintig seizoenen het rood met wit van De Pelikanen om de schouders gehad. In november 2013 heeft hij tegen de Fivel voor het laatst deel uitgemaakt van de eerste selectie. Vriemoedt vond het mooi geweest en greep het thuisduel tegen De Fivel aan om afscheid te nemen.

Een officieel afscheid is er nooit van gekomen, maar met in het achterhoofd beter laat dan nooit hebben, Jarno, Rody, Robert en Richard het initiatief genomen om Jan Vriemoedt nog 1 keer in het zonnetje te zetten.

Vriemoedt heeft in zijn actieve voetbalcarrière heel wat trainers zien komen en gaan, variërend van ex-prof Steve Goble tot zijn voormalig ploeggenoot en tevens ex-prof René van der Duin. Ze konden altijd een beroep op hem doen. Vriemoedt was een voetballer van de oude stempel. De voetbaltas altijd klaar en balen als een stekker als het weer dusdanig slecht was geweest dat er op zaterdag niet gevoetbald kon worden.

Ergens in het begin van de negentiger jaren van de vorige eeuw maakte hij zijn debuut in het eerste team. Dat was toen Kees Bouma trainer van De Pelikanen was.’ De Damsters speelden destijds, omdat de hoofdklasse nog niet bestond in het zaterdagvoetbal , in de tweede klasse en waren verschillende keren dicht bij promotie naar de eerste klasse. In 2000 degradeerde de ploeg van Vriemoedt onder trainer Steve Goble naar de derde klasse. Met Klaas-Jan Moesker aan het roer kwam Vriemoedt in 2006 nog één keer terug in de tweede klasse, maar onder Gert Dekker volgde een jaar later (al weer) degradatie. In 2010 moest De Pelikanen, destijds getraind door Jan Medema, nog een stap terug doen. Maar ook in de vierde klasse bleef de vader van twee kinderen zijn club trouw en hielp mee aan de revival met veel jonge spelers afkomstig uit de A-junioren.

Om Jan Vriemoedt nog één keer in het zonnetje te zetten en te bedanken voor zijn jaren lange inzet in de hoofdmacht van de Pelikanen is er op vrijdag 12 juni een volledig programma in elkaar gezet.

18:00 – 19:00                     Ontvangst Genodigden & Belangstellende
19:00 – 20:15                     Afscheidswedstrijd Jan Vriemoedt
Kampioensteam 2005 -2006 – Promotie Team 2012 – 2013
20:15 – 21:00                     Officieel Afscheid Jan Vriemoedt
21:00 – 24:00                     Live Muziek

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,305VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen
AutoAuto