fbpx
11.6 C
Delfzijl
donderdag 16 juli 2020
Home Evenementen OBS ´t Zigt wint 41e editie scholierenloop

OBS ´t Zigt wint 41e editie scholierenloop

DelfzijlOndanks dat het weer dit jaar niet heel erg mee zat, harde wind en enkele regenbuien, was de Scholierenloop van afgelopen zaterdag weer een succes. Voor de 41e keer streden 430 scholieren uit het basisonderwijs voor het scholenklassement, dat uiteindelijk door de openbare basisschool ’t Zigt werd gewonnen. De tweede tot en met de vijfde plaats gingen naar respectievelijk OBS Hiliglo, OBS Tasveld, CBS de Windroos en OBS de Munte.

De Scholierenloop wordt sinds jaar en dag georganiseerd door Atletiekvereniging Fivelstreek. Op het evenement kwamen naar schatting 900 toeschouwers af. In totaal deden 19 basisscholen uit de regio mee aan de wedstrijd. De Scholierenloop is hiermee een mooie opstap naar de kidsrun van de op 27 juni te houden Stadsloop Appingedam en die van de Zeemijlenloop welke op 25 oktober wordt gehouden in onze mooie havenplaats. Noteer deze data alvast in de agenda.

De wedstrijd werd gelopen in maar liefst 30 verschillende series over drie verschillende afstanden. De allerkleinsten in de leeftijd van 4 en 5 jaar liepen 200m. De 6, 7 en 8 jarigen liepen een volledige ronde op de atletiekbaan van 400 meter. En de 9, 10, 11 en 12-jarigen mochten hun kunnen laten zien over twee ronden. Ook werd er een serie door ouders en leraren gelopen, die op deze wijze punten konden verdienen voor hun school.

Advertenties

loading...