OBS de Zandplaat in ’t Zandt krijgt een Bibliotheek op School

‘t Zandt – Dinsdag 30 juni is het feest op OBS de Zandplaat in ’t Zandt, want dan wordt daar de Bibliotheek op School geopend. Met deze schoolbibliotheek willen de Bibliotheek, OBS de Zandplaat en gemeente Loppersum het (voor)lezen stimuleren.

De Bibliotheek, OBS de Zandplaat en gemeente Loppersum gaan met de Bibliotheek op School een meerjarige samenwerking aan om het (voor)lezen te bevorderen. De leesconsulent van Biblionet Groningen werkt vanuit de bibliotheekvestiging in Loppersum nauw samen met het onderwijsteam van de school en met de ouders om het leesplezier te vergroten en kinderen te stimuleren om meer te lezen. Zo wordt er structurele aandacht voor lezen en mediawijsheid ingeroosterd, en is er een goede collectie boeken aangeschaft. Op dinsdag om 13.30 uur zal Bé Schollema, wethouder in de gemeente Loppersum, de Bibliotheek op School openen.

Na het officiële startschot gaan de leerlingen van groep 1 en 2 en hun ouders luisteren naar een verhaal en voor de kinderen van groep 3 en hoger is er een vertelvoorstelling. Schollema zal tijdens de opening ook de aftrap verrichten voor het project Lezen is leuk!, een initiatief van Stichting Kinderpostzegels Nederland en Stichting Lezen. OBS de Zandplaat is een van de honderd scholen in Nederland die een speciale boekenkast krijgen, gevuld met actuele boeken voor alle klassen. Daarnaast krijgen de kinderen van de Zandplaat een Boekenbon van € 10,- waarmee zij, met medewerking van de Readshop uit Appingedam, op 30 juni een boek kunnen uitzoeken op school. Lezen is leuk! is speciaal voor scholen waar het leerlingenaantal eerder daalt dan groeit; het project is mogelijk door financiële steun van Stichting Kinderpostzegels.

Back to top button