fbpx
10.7 C
Delfzijl
27 oktober 2020 21:58

Nog geen duidelijkheid voor bewoners Zandplatenbuurt Zuid, Delfzijl

Delfzijl – Er is voor de bewoners van Zandplatenbuurt Zuid in Delfzijl nog geen duidelijkheid over de versterking van hun woning. De gemeente Delfzijl werkt samen met Acantus, Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) aan de versterking van woningen in de Zandplatenbuurt. De partijen willen de woningen in de Zandplatenbuurt Zuid net zo aan pakken als in de Zandplatenbuurt Noord en omgeving. Dat betekent dat er, in plaats van het versterken van de bestaande woning, ook gekozen kan worden voor een nieuwe, aardbevingsbestendige woning op een van de ontwikkellocaties in Delfzijl.

Nog geen besluit over extra geld
Om de versterkingsopgave goed aan te pakken, moeten gemeente, Acantus en het Rijk extra geld betalen, bovenop het bedrag dat mogelijk beschikbaar komt voor de versterking van de huizen.

Gemeente en Acantus willen dit en voeren intensief overleg met het Ministerie van BZK. Ministeries van EZK en BZK hebben gezamenlijk advies gevraagd over de werkwijze om versneld woningen te beoordelen op noodzakelijke versterkingsmaatregelen aan het Adviescollege Veiligheid Groningen (ACVG). Dit advies is nog niet ontvangen. Mede op basis van dit advies nemen de ministers van EZK en BZK een besluit. Dit besluit is nog niet genomen.

Goede stappen
De gemeente en Acantus vinden het jammer dat er nog geen duidelijkheid aan bewoners kan worden gegeven. Gerard Beukema, burgemeester gemeente Delfzijl: “Er zijn belangrijke stappen in de goede richting gezet, maar we hebben nog geen harde garantie dat we ons doel bereiken. Daarom kunnen wij de bewoners niet voor 1 juli de duidelijkheid geven waar ze al zo lang op wachten. Dat vinden we heel vervelend. We blijven er de komende periode hard aan werken, voor 1 oktober informeren we de bewoners opnieuw.”

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten