Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Delfzijl trekt veel bezoekers

DelfzijlDe nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Delfzijl ‘Nait zoezen moar broezen’ trok zaterdagavond grote belangstelling. In een volle theaterzaal van de Molenberg vertelde burgemeester Emme Groot tijdens een vraaggesprek met oud RTV Noord verslaggever Maarten Beurskens over het afgelopen jaar en de toekomst van Delfzijl.

In het vraaggesprek kreeg de burgemeester de vraag gesteld wat de hoogtepunten waren in het jaar 2014. Volgens Emme Groot was dat de bijeenkomst in de kantine van Aldel nadat bekend werd dat het bedrijf weer ging opstarten. Nadat het personeel officieel was geïnformeerd mochten er vragen worden gesteld aan onder andere de nieuwe directeur. De burgemeester bewondert dat het Aldel personeel zo verbonden is met het bedrijf. Een ander hoogtepunt vond hij het evenement ‘De laatste vriend van Napoleon’. Een groot cultuurevenement wat veel mensen naar Delfzijl toetrok.

Sportieve prestaties
De burgemeester stond ook stil bij de sportieve prestaties van een aantal Delfzijlsters en verenigingen. Zo werd Brenda van der Broek Europees kampioen Twirl, judoka Amber Schuitema die op diverse toernooien in de prijzen viel. Maar ook de voltigevereniging uit Holwierde, de Eemsrakkers, en Eurocup Delfzijl zetten Delfzijl op sportief gebied goed op de kaart.

Live muziek
Na het officiële gedeelte in de Molenberg konden de bezoekers terecht in verschillende horecagelegenheden in het centrum van Delfzijl. Daar was live muziek met onder andere optredens van Aron Bangwa Magendane, Eemsmond Big Band, Eemsmondkoor, Eemsmondsingers, Groninger Toppers, Jazzterdays, Nina Jovanovic, Muziekvereniging Koningin Wilhelmina en Sambaband. Ook konden bezoekers genieten van een walking dinner. Op vijf locaties kregen ze gratis kleine Groningse gerechten geserveerd.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”12″]
Back to top button