fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Nieuwe startlocatie voor wandelaars Fivelstadtocht

Appingedam –  Na intern beraad en hierbij tevens voortbordurend op de alsmaar toenemende belangstelling heeft de Fivelstadtocht organisatie besloten om voor een andere startlocatie te kiezen namelijk de Nicolai Kerk aan de Wijkstraat in Appingedam.

In het tweede weekend van September is er altijd het Open Landelijk Monumenten Weekend en de Damster (binnen)stad leent zich bij uitstek voor dit historisch cultureel wandelevenement.

Appingedam staat bekend om haar vele bezienswaardigheden en de Fivelstadtocht sluit daar voor het hele Fivelingo gebied naadloos op aan.Met een in 2019 het record aantal deelnemers van de afgelopen zes editties die het Oude Raadhuis bezochten waren er al piekmomenten die een vlotte doorstroom van de wandelaars kortstondig enigszins deden stagneren. Dankzij de nieuwe samenwerking met de Stichting Nicolai Kerk kunnen de wandelaars vanaf 2020 gebruik maken van een ruimere en beter gefaciliteerd onderkomen als uitvalsbasis en thuishaven van de Fivelstadtocht deelnemers. Indien het papiercorso (blijvend) plaats vindt op de zaterdag van het Open Landelijk Monumenten Weekend zal worden gestart vanuit de naastgelegen Franse School.

De Fivelstadtocht organisatie kijkt tevreden achterom maar nog meer vooruit en wil graag dat meer mensen kunnen genieten van het unieke karakter van het Fivelingo gebied met al haar historisch culturele monumenten in alle windstreken. De organisatie koestert echter ook de charme van een relatieve kleinschaligheid gekoppeld aan de unieke gezeillge sfeer van de Fivelstadtocht en zullen daarom gefaseerd een groei samen maar vooral voor de wandelaars proberen te realiseren. Fivelstadtocht heeft dus groei ambities maar niet ten koste van alles.

Duizenden Fivelstadtocht wandelaars die starten ergens op een bedrijventerrein buiten het historisch centrum vanuit een party tent is zeker niet het doel van de Fivelstadtocht organisatie en haar (toekomstige) deelnemers. Wel moeten de organisatie haar ogen niet sluiten voor een marginale uitbreiding die uiteraard ook gekoppeld is aan de te garanderen noodzakelijke veligheid voor de deelnemers en medewerkers ter plekke. Een ruimer opgezette start- en finish locatie met groeimogelijkheden vanuit hartje Appingedam past uitstekend in datgene wat de Fivelstadtocht organisatie pretendeert te zijn: het intiem historisch cultureel wandelevenement van allure in de provincie Groningen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer