Nieuwe locatie kledingbank Maxima aan het Zwet officieel geopend

Appingedam – Zaterdagochtend vond de officiële opening plaats van de nieuwe locatie van kledingbank Maxima aan het Zwet in Appingedam. Wethouder Joostens van de gemeente Eemsdelta mocht de openingshandeling verrichten. Vanwege de aanstaande sloop van De Molenberg heeft de kledingbank het onderkomen boven de bibliotheek in Delfzijl, waar ze sinds 2016 waren gevestigd, moeten verruilen voor de locatie in Appingedam. Inmiddels heeft de kledingbank een klantenbestand van 2000 mensen. Wethouder Joostens mocht namens de gemeente een schenking doen aan de kledingbank van 2200 euro.

Na het officiële gedeelte werd er een open dag gehouden voor belangstellenden. Erwin de Vries werd bereid gevonden om enkele nummers te spelen tijdens de open dag.

Nieuwe winkel
De winkel is centraal gelegen op het bedrijventerrein aan de Zwet en dus makkelijk bereikbaar voor klanten die met het openbaar vervoer komen. Weliswaar is de nieuwe winkel opnieuw op de verdiepingsvloer gelegen, maar met de plaatsing van een lift is een bezoek aan de kledingbank voor mensen die slecht ter been zijn mogelijk en zal de aanvoer van goederen weinig problemen opleveren.

Voor wie
Mensen uit de gemeenten Eemsdelta en Ten Boer met een bijstandsuitkering van de gemeente, een Wajong-uitkering van het UWV of een AOW-uitkering van de Sociale Verzekeringsbank zijn van harte welkom om gratis bij Kledingbank Maxima te komen winkelen. Maar ook mensen met een laag inkomen of zelfstandig ondernemers. Uitgangspunt daarbij is dat het inkomen niet meer is dan 110% van het voor de klant geldende bijstandsniveau.

Om te kunnen winkelen is een legitimatiebewijs en het laatste overzicht van het salaris of de uitkering nodig. Mensen uit Ten Boer nemen een Stadjerspas en legitimatiebewijs mee.

Met de modernere uitstraling van de winkel en het grotere assortiment kleding voor kinderen en jongeren, waaronder veel nieuwe kleding, hoopt de kledingbank ook aan de wensen van deze doelgroep te voldoen. De gehele maand maart mogen klanten 5 stuks extra gebruikte kleding meenemen boven op het normale aantal.

Openingstijden
De winkel is sinds 1 maart geopend van maandag tot en met donderdag open tussen 10-16 uur. Er hoeft niet meer op afspraak te worden gewinkeld. Het telefoonnummer van de winkel is ongewijzigd: 06 50 43 61 13. In de maanden februari, juli en augustus is de winkel gesloten. Dan wordt de collectie omgewisseld.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”3069″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button