Nieuwe informatieborden in Middelstum onthuld

Middelstum – Onder grote belangstelling heeft Wethouder Pier Prins afgelopen zaterdag een van de nieuwe informatieborden van Middelstum onthuld. Met dit initiatief wil dorpsbelangen op een toegankelijke manier bezoekers kennis laten maken met het dorp.

Stichting Dorpsbelangen Middelstum is opgericht in 1994. Haar eerste project was de plaatsing van Infoborden met als doel om het publiek de weg te wijzen. Navigatiesystemen waren er nog niet. Een benzinepomphouder vertelde toen dat hij voor de plaatsing van de infoborden wel 40 x per dag de weg werd gevraagd. Dat was in een keer afgelopen.De advertentieopbrengsten gaven mogelijkheden om activiteiten te organiseren.

Ruim 20 jaar later werd het tijd nieuwe borden aan te schaffen. Dankzij een subsidie van het SNS Fonds Middelstum konden de borden groter worden in een frisse groene kleur.Een werkgroep van Dorpsbelangen heeft bijna 2 jaar aan dit project gewerkt.Toerisme en recreatie is een belangrijk speerpunt voor dorpsbelangen. De dorpsplattegrond is daarom uitgebreid met de fiets- en wandelpaden rondom Middelstum, inclusief het dorpsommetje.

Op zaterdag 5 september heette Arjen Hoeber, vicevoorzitter van Dorpsbelangen de aanwezigen welkom bij het nieuwe infobord aan de Burg. F. van de Ankenweg. Onder de genodigden bevond zich Adri de Lange, eerste voorzitter van Dorpsbelangen in 1994 en destijds initiatiefnemer van de plattegronden. Wethouder Pier Prins onthulde, samen met Adri de Lange het nieuwe bord. Er is ook een bord geplaatst bij de brug naar Kantens. Het infobord aan de Delleweg wordt binnenkort vervangen.Back to top button