fbpx
woensdag 01 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Nieuwe afvalcontainers voor huishoudens in Appingedam

Appingedam – Ieder huishouden in de gemeente Appingedam krijgt vanaf begin november een nieuwe grijze en groene afvalcontainer. De huidige containers zijn aan vervanging toe. De wisseling van de containers geldt niet voor de hoogbouwwoningen die andere voorzieningen hebben.

De vernieuwing van de afvalcontainers biedt de mogelijkheid om de oud-papierinzameling voor de vrijwilligers en voor de inwoners makkelijker te maken. De grijze container blijft bij de inwoners achter, wordt schoongemaakt en kan worden gebruikt als papiercontainer. De papiercontainer kan naar de weg worden gerold. Dat scheelt de inwoners en de vrijwilligers tilwerk. Daarnaast levert de inzamelmethode meer oud papier op én daarmee meer inkomsten voor de verenigingen. Zo slaan we meerdere vliegen in één klap.

Van Afval Naar Grondstof
Met het scheiden van huishoudelijk afval, zoals het oud-papier en karton, wordt meegewerkt aan de zogeheten VANG-doelstelling van de overheid (Van Afval Naar Grondstof). Wethouder Lea van der Tuin: “We willen meer grondstoffen uit restafval gaan hergebruiken. Door ons huishoudelijk afval nog beter te scheiden kunnen we meer aan hergebruik doen en belasten we het milieu minder. Met de invoering van een papiercontainer komen we weer een stapje dichterbij de VANG-doelstelling.”

Brenglocaties
Bij de papierinzameling zijn net als nu de verenigingen DSHO en het Slagwerkensemble Appingedam, Virol en de gemeente betrokken. De inzameldata staan op de nieuwe afvalkalender 2021, die de inwoners vanaf december in de bus krijgt. De papiercontainer is overigens niet verplicht. Het oud papier en karton kan ook naar de huidige ‘brenglocaties’ worden gebracht. 

•             Damster Voetbal Club (DVC) – parkeerterrein DVC Burgemeester Klauckelaan

•             ASWA – Burgemeester Klauckelaan 16

•             Christelijk Mannenkoor – Woldweg, parkeerterrein Eendracht

•             Kerkrentmeesters Tjamsweer – Tjamsweersterweg 21

Brief
Afvalverwerker Omrin verzorgt samen met DVL Milieuservice de omwisseling van de containers. Inwoners krijgen vanaf 19 oktober een brief wanneer de nieuwe containers worden bezorgd en wanneer de oude containers bij de weg gezet moeten worden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer