maandag 18 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Nieuwe accommodatie Hockeyclub Eemsmond op sportpark Tuikwerd geopend

Delfzijl – Wethouder Jan Menninga heeft afgelopen vrijdag samen met oud voorzitter van Hockeyclub Eemsmond en Pieter Schreurs van de Stichting Kunstgras Eemsmond de nieuwe accommodatie van de hockeyclub op sportpark Tuikwerd officieel geopend. Het nieuwe complex bestaat uit een waterveld en prachtig nieuw clubhuis met 4 kleedkamers en een kantine. Tussen het veld en het clubhuis ligt een verhoogd terras, van waaraf de verrichtingen op het veld gadegeslagen kunnen worden.

Hockeyclub Eemsmond was voorheen gevestigd op sportpark Uitwierde. Het oude clubgebouw in Uitwierde werd november 2011 door brand verwoest. Het veld was bij de brand gelukkig niet beschadigd en kon nog worden gebruikt. Sinds de brand gebruikte de hockeyclub echter noodvoorzieningen als kantine, kleedkamers en opslagruimte. Herbouw van het clubhuis kon pas plaatsvinden nadat de gemeente een besluit genomen had over het afstoten en de herindeling van de sportparken in Delfzijl.

Met het gereedkomen van het nieuwe hockeycomplex verhuist de Hockeyclub Eemsmond als laatst overgebleven gebruiker van het sportpark Uitwierde naar de nieuwe accommodatie op sportpark Tuikwerd. De nieuwe voorzieningen kunnen ronduit prachtig genoemd worden en zijn gerealiseerd in opdracht van de gemeente Delfzijl. Het clubhuis is ontworpen door architectenbureau Jongsma|Dijkhuis en Mars Adviseurs en is gebouwd door bouwbedrijf Henckel, Elektrotechniek Delfzijl en Installatieburo Noordhoff. Het veld is aangelegd door Ceelen Sport Constructies. De nieuwe voorzieningen zijn in nauw overleg met de toekomstige gebruikers gerealiseerd.

Leden gezocht
De Hockeyclub Eemsmond is niet zo groot met een leden aantal wat schommelt tussen de 150 en 200 leden, de hockeyers komen niet alleen uit Delfzijl maar ook uit de omliggende dorpen en Appingedam.

De Hockeyclub is daarom nog opzoek naar nieuwe leden. Sinds enige tijd is het dames team verdwenen door een gebrek aan leden, ook bij de heren dreigt dit te gebeuren als er niet snel nieuwe leden worden gevonden. Meer weten over de club? Ga  naar: www.hockeyclubeemsmond.nl

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,302VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto