Nederlandse springruiters Europees kampioen in Aken

Aken(D) – De Nederlandse springruiters hebben tijdens de landenwedstrijd in Aken de Europese titel binnen gesleept. De Nederlandse springruiters Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Gerco Schröder begonnen sterk aan het EK en konden de stijgende lijn doorzetten tot het einde.

Het Nederlands team begon als tweede in het klassement achter Frankenrijk aan de laatste ronde halverwege de wedstrijd ging Nederland aan de aan de leiding op de hielen gezeten door de Duitser.

Jur Vrieling uit Holwierde kwam vanavond als derde Oranje equipe in de ring en reed foutloos, wel kreeg hij een tijdstraf, hij deed 0.11 seconden te lang over zijn rit, waardoor het Nederlandse team één strafpunt kreeg. Door deze tijdstraf hing alles af van de laatste Nederlandse ruiter Gerco Schröder en van de prestaties van de Duitser Deusser. Toen bleek dat de Duitster vier strafpunten reed in de laatste ronde werd duidelijk dat de Nederlandse Springruiters de Europese titel hadden binnen gehaald.Back to top button