NEC Delfzijl zaterdag 1 wint twaalfde editie van het Delfdam 35+ toernooi

AppingedamHet zaterdag 1 team van NEC Delfzijl heeft afgelopen zaterdag het 12e Delfdam 35+ zaalvoetbaltoernooi op hun naam gezet.
In een spannende finale tegen hun clubgenoten van zondag 2 werd het 3-3.

Het leek er dan ook op dat NEC zon 2 er met de beker van door ging, nadat ze 2 minuten voor het einde de stand op 3-1 hadden gebracht. Direct na de 3-1 scoorde NEC zat 1 de 3-2 waarna de spanning weer terug kwam in de wedstrijd. 40 seconden voor tijd scoorde NEC zat 1 de 3-3.

Strafschoppen moesten uiteindelijk doorslag geven. In de halve finale moesten de beide ploegen hun wedstrijd ook al met strafschoppen beslissen.

NEC zat 1 nam de strafschoppen iets beter en won de serie met 2-2 en werden daarmee winnaar van het Delfdam zaalvoetbaltoernooi van 2015.

NEC zon 2 mocht als kleine troost tijdens de prijsuitreiking uiteindelijk nog wel de Ko Groot Bokaal in ontvangst nemen. De ploeg had met 26 doelpunten de prijs terecht gewonnen als meest scorende ploeg van het toernooi.

De eerste gegadigde die de beker 1 weekje op de schoorsteenmantel mocht zetten, was Lodewijk Brondijk, waar het niet dat Lodewijk op zakenreis moest naar Moskou. Om toch van de prijs te kunnen genieten, besloot hij deze beker dan maar in de koffer te doen en mee te nemen naar het koude Rusland. Zie hier de enorme blijdschap van “Loodje” met de beker op het Rode Plein te Moskou!

 

Back to top button