NEC Delfzijl JO11-1 pakt de KNVB beker district noord

Emmen – Afgelopen zaterdag mocht NEC JO11-1 de finales spelen voor de KNVB beker. In de voorrondes was gewonnen van DVC, GRC Groningen, Bedum, HFC’15, Be Quick JO11-2, Emmen en Be Quick JO11-1. Met name de 4-0 overwinning tegen Be Quick Jo11-1 was een zeer knappe maar ook terechte overwinning.

De tegenstanders in de finale waren LAC Frisia Jo11- uit Leeuwarden, VV Emmen Jo11-1 en ONS Boso Sneek Jo11-1. Vooraf was er geen uitgesproken favoriet team. De middag begon met een wedstrijd tegen LAC Frisia. NEC Delfzijl begon erg sterk en creëerde vanaf het begin goede mogelijkheden. De ban werd uiteindelijk gebroken door een goal van Thomas van Noort. Vlak daarna schoot Jack van der Giessen de 2-0 binnen. LAC Frisia was erg verrast door de sterke start van NEC Delfzijl en kwam de schrik niet meer te boven. Het werd uiteindelijk 4-0 door goals van Stijn van Amstel de Vries en Jari Kolthof.

Na 10 minuten rust moest direct de 2e wedstrijd gespeeld worden tegen FC Emmen waar de talenten voor profclub FC Emmen worden klaargestoomd. Van NEC Delfzijl gaat Jack van der Giessen volgend jaar ook voetballen bij FC Emmen en moest dus tegen zijn toekomstige ploeggenoten. De jongens hadden het erg zwaar en kwamen terecht met 1-0 achter. Duels werden verloren en de warmte werkte ook niet mee. Maar toch knokten de jongens door en keeper Laurens Woldendorp moest ons in de wedstrijd houden met een paar fantastische reddingen. De verdedigers Matthijs Stratingh, Brent de Vries, Sverre Tuil en Thijs Roels waren de hele middag erg sterk en bijna niet te passeren. In het 2e deel van de wedstrijd won Jack van der Giessen een belangrijk duel en de bal kwam voor de voeten van Jari Kolthof, hij passeerde de keeper en maakte de 1-1. Daarna kreeg NEC zelfs nog een paar kansen op de 2-1, maar helaas viel die goal niet en was de eindstand 1-1.

Da laatste en beslissende wedstrijd was tegen ONS Boso Sneek die allebei de wedstrijden had gewonnen met 3-1. Winst was nodig om de beker mee naar Delfzijl te nemen. De tegenstander had een aantal grote, sterke en goede spelers. De 1e helft van 12,5 minuten creëerden we bijna geen kansen en onze keeper moest 1 keer sterk optreden om een tegengoal te voorkomen. We hadden nog 12,5 minuten om de wedstrijd te winnen. De jongens bleven erin geloven en werkten ontzettend goed samen. 5 minuten voor tijd viel de bevrijdende goal met een keihard schot van Jari Kolthof. De minuten die volgden waren ontzettend spannend, maar het lukte om de overwinning over de streep te trekken. Daarna volgde de ontlading en kon het feest losbarsten. De kinderen hebben samen met de familie de overwinning tot laat in de avond gevierd.

De coaches Jari Slort en Edwin van Noort hebben nu 3 jaar achter elkaar de finale van de KNVB beker weten te bereiken met 3 verschillende teams. Vorig jaar werd een 2e prijs behaald en 2 jaar geleden ook de 1e prijs. Sverre Tuil en Thomas van Noort hebben samen met de trainers alle finales meegemaakt. Helaas zal het team volgend jaar uit elkaar vallen en zullen een drietal jongens NEC gaan verlaten. Jack van der Giessen gaat naar FC Emmen en Jari Kolthof en Thomas van Noort naar FC Groningen. NEC wenst deze jongens veel succes.