NEC Delfzijl F1 tweede plaats op KNVB Finaledag in Joure

Joure – NEC Delfzijl F1 is op een zeer verdienstelijke 2e plaats geëindigd tijdens de in Joure gespeelde beker finaledag.

De F1 van NEC Delfzijl zette bijna de kroon op een zeer geslaagd seizoen. Het won alles wat er te winnen viel. Na de najaarstitel, de 1e plaats bij het MILK Boarding toernooi en het kampioenschap in de voorjaarsreeks eindigde de ploeg van Edwin van Noort en Jari Slort tijdens de ‘final four’ van het bekertoernooi op een prima 2e plaats.

De eerste opponent was het sterke HZVV F1 uit Hoogeveen, een ploeg die F1 al eerder ontmoette tijdens een toernooi in Urk eind vorige maand. De manschappen waren dus bekend met het gegeven dat er bij HZVV een paar prima voetballertjes rond lopen. Al vrij snel in de wedstrijd keek F1 tegen een 2-0 achterstand aan. Tevergeefs probeerde onze blauw witten de stand nog gelijk te trekken maar ondanks een aantal kansen slaagden ze daar niet in.

De 2e wedstrijd was vv Heerenveen F1 de tegenstander. Gezien de onderlinge uitslagen in de competitie tussen HZVV en Heerenveen een team met net zoveel kwaliteit. NEC F1 speelde dit duel echter met meer flair en passie en wist hierdoor met 6-3 te winnen. Mees, Merijn (wat een pegel!), Sverre, Thomas en Thijs de Haan 2x waren de doelpuntenmakers.

Voordat de laatste wedstrijd tegen Achilles 1894 F1 kon worden afgewerkt was al duidelijk dat HZVV 1e was geworden. Het maximaal haalbare was een 2e plek maar dan moest er nog wel minimaal worden gelijk gespeeld tegen de ploeg uit Assen. NEC liet zich al vroeg in het duel pijnlijk verrassen door niet adequaat genoeg te reageren. Met een prima combinatie wisten de Assenaren het hart van de NEC defensie te doorbreken, 0-1.  De wedstrijd golfde vervolgens op en neer en de in grote getalen aanwezige toeschouwers uit Delfzijl zorgden voor een gespannen en enthousiaste voetbalsfeer. Mehmet wist na een minuut of 10 wel raad met de hem geboden ruimte bij een prima uitgevoerde counter, 1-1. Lang duurde de feestvreugde niet toen Achilles 1894 net iets teveel ruimte kreeg en daar gretig gebruik van maakte, 1-2.  Met nog een minuut of 10 te gaan zette NEC nog even aan al was dat erg zwaar gezien de warme omstandigheden. Een minuut of 2 voor tijd dan toch de verdiende gelijkmaker. In een combinatie met Thomas bewaarde Mees de rust en liet met een bekeken schuiver de keeper kansloos.

Met HZVV kende de beker finaledag een verdiende winnaar en zodoende een maximaal resultaat voor de jongens van F1. Aanstaande zaterdag de voetballende afsluiting voor F1 tijdens het sterk bezette thuistoernooi met deelnemende ploegen als ACV Assen en BW Papenburg. Hoe NEC F1 dan ook voor de dag zal komen, ze hebben een geweldig seizoen door gemaakt en zich allemaal uitstekend ontwikkeld. Een ploegje dat als een echt team opereerde, veel het initiatief nam en aanvallend attraktief voetbal op de mat legde.