17.7 C
Delfzijl
26 juli 2021 04:39

NAM plaatst boortoren bij Zeerijp voor plaatsen geofoon

spot_img

Zeerijp – De NAM gaat vanaf vrijdag 15 mei op de locatie bij Zeerijp beginnen met het boren van een diepe schacht voor geofoons. de NAM voert verschillende onderzoeken uit om de relatie tussen gaswinning, aardbevingen en de veiligheid boven het Groningen-gasveld beter te begrijpen. Met het installeren van diepe geofoons op de locatie bij Zeerijp kan beter worden gemeten op welke diepte bevingen in de ondergrond plaatsvinden. Dat is belangrijk, omdat de diepte van een aardbeving mede bepaalt hoe de grond aan de oppervlakte beweegt bij een aardbeving.

De geofoons worden geplaatst zodra de tweede put gereed is. Tijdens deze boring zullen er ook gesteentemonsters uit de diepe ondergrond worden genomen, over een totale lengte van 180 meter. Onderzoek van deze monsters moet meer informatie geven over de sterkte en samendrukbaarheid van het gas houdende gesteente. Bij voldoende belangstelling organiseert NAM een open dag in Zeerijp, waarbij omwonenden en andere geïnteresseerde bewoners van de regio meer te weten kunnen komen over de werkzaamheden en de techniek die wordt gebruikt om aardbevingen te meten.

Overlast of meer weten?
Voor vragen over de boring, of voor het melden van overlast kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Janny Mulder-Teunissen (0592 36 32 20). U kunt ook 24 uur per dag contact opnemen met onze centrale meldkamer: 0592 36 40 00.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten