13.6 C
Delfzijl
24 juni 2021 10:37

Muziekonderwijs DAL-gemeenten blijft toegankelijk en betaalbaar

spot_img

Loppersum – De gezamenlijke muziekverenigingen van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum hebben zich verenigd onder de Stichting Samenwerkingsverband Muziekonderwijs (SMO) om per september 2017 het muziekonderwijs voor harmonie/fanfare/brass en slagwerk in de DAL-regio te organiseren. De nieuwe opzet is nodig in verband met de gewijzigde organisatie van de nieuwe Stichting IVAK met ingang van 1 september.

De gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum hebben afgesproken de stichting SMO te ondersteunen met een éénmalige subsidie voor een periode van drie jaar om het muziekonderwijs in de DAL-regio in stand te houden. Woordvoerder Richard Stegmeijer is, namens de 14 muziekverenigingen, zeer tevreden over de toezegging van de gemeenten. “Dinsdagavond hebben we de verenigingen hierover geïnformeerd en het plan voor de komende drie jaar toegelicht.”

De stichting SMO zal naast het organiseren van muziekonderwijs, ook de samenwerking tussen de muziekverenigingen in het DAL-gebied bevorderen door regelmatig bijeenkomsten te organiseren, een jeugd-/leerlingenorkest op te richten en bijvoorbeeld gezamenlijke repetitiedagen met leerlingen te houden. De stichting SMO sluit een partnerovereenkomst met de nieuwe Stichting IVAK om op tal van terreinen de samenwerking op te zoeken, bijvoorbeeld voor het organiseren van extra activiteiten en muziekprojecten in het primair onderwijs.

Met een éénmalige subsidie van € 130.000,– voor 3 jaar kunnen de 14 muziekverenigingen in de nieuwe Stichting SMO de komende jaren een aanzienlijk aantal leerlingen, op het gebied van harmonie, fanfare, brass en slagwerk, muzieklessen blijven en gaan volgen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto
DierDier
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten