Muziekfestival Delfzijl gaat verhuizen naar het Molenbergplein

Delfzijl – Na vier jaar het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl te hebben gehouden op het Vennenplein in Delfzijl, heeft de organisatie besloten om vanaf dit jaar het avondprogramma op het Molenbergplein te gaan houden. De verhuizing wordt ingegeven door onder meer de op handen zijnde afbraak van de Vennenflat en past in de toekomstvisie dat de organisatie heeft in de verdere ontwikkeling van het jaarlijkse muziekspektakel.

De lustrumeditie van het Muziekfestival Delfzijl vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 september in het centrum van Delfzijl en belooft weer het grootste open lucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in noord Nederland te gaan worden. De zaterdag zal bestaan uit een middag vol met optredens van vele harmonieorkesten, fanfares, slagwerkensembles etc. Op de zaterdagavond vindt op het Molenbergplein de grote muziekshow plaats met deelname van gerenommeerde showkorpsen uit alle hoeken van Nederland, met o.a. de Rijnmondband, Advendo en Adest Musica. Op de zondagmiddag wordt het centrum overspoeld met meer dan een tiental dweilorkesten die gaan deelnemen aan het Dweilorkestenfestival van het Muziekfestival Delfzijl. In het centrum is het dan ook koopzondag met een grote braderie.

Meer informatie en het programma is binnenkort beschikbaar op de website van het Muziekfestival Delfzijl. Het Muziekfestival Delfzijl is gratis toegankelijk. Bij het avondprogramma is er voor het publiek veel ruimte aanwezig om staand de indrukwekkende muzikale shows te aanschouwen, maar ook zal er op een deel van het Molenbergplein een tribune worden geplaatst. Voor een zitplaats op de tribune wordt een bijdrage gevraagd. Kaarten voor de tribune gaan tegen het einde van de zomervakantie in de verkoop.

Back to top button