fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Museumhuisje t’ Hoeske van opoe Iet weer open voor bezoek

Delfzijl – Een bijzonder museum in hartje Delfzijl welke op geheel eigen wijze een unieke bijdrage levert aan het culturele aanbod van de havenplaats opent op 20 mei aangepast aan de corona-richtlijnen weer de deuren. Het is dan mogelijk om met twee personen op afspraak een bezoek te brengen aan het museum.

“Wij zijn inmiddels acht maanden gesloten maar hebben niet stilgezeten. Het museum is voor een groot deel opnieuw gestyled en ook is de bestaande collectie is uitgebreid met bijzondere bezienswaardigheden waaronder een zeer zeldzame 18e -eeuwse loopmand, vervaardigd uit mandwerk. Daarbij ook een mooie aanvulling op de collectie klederdrachten.” vertelt Truus Uilhoorn.

In verband met corona wordt de geplande expositie rond 75 + 1 jaar Vrijheid wederom uitgesteld tot een nader datum. Het oorlogsverleden van Nederland heeft veel belangstelling en met de huidige maatregelen is het niet mogelijk hier invulling aan te geven.

In plaats hiervan vindt er een mooie kleine expositie plaats van Johanna Willemina de Rechteren van Hemert, geboren 1886 te Westervoort. Zij volgde vanaf eind 1800  een opleiding tot docent “Schoone Handwerken” aan de toenmalige Industrieschool. De ontwerpen uit haar opleidingstijd en de door haar vervaardigde werkstukken geven een fraai beeld van de stijlen Fin de si├Ęcle en de ‘Jugendstil’. Haar kleinzoon Ir. P.M.C. Scheers, woonachtig te Nuenen heeft vorig zomer een bezoek gebracht aan het museum om de nalatenschap van zijn grootmoeder persoonlijk te overhandigen.

Museumhuisje t’ Hoeske van opoe Iet, gevestigd in een woonhuis, maar zoveel meer dan een huiskamermuseum. U zult versteld staan van de bijzondere collectie die het museum rijk is, dit alles uit de periode 1735 – 1940/50. Een museum waar rust en gastvrijheid centraal staat, waar de koffie nog ouderwets wordt geprutteld en op een spiritusbrander wordt warm gehouden.

Open op afspraak woensdag – vrijdag van 13.00 – 17.00 uur. Dit zijn aangepaste openingstijden. In navolging van verdere versoepelingen zullen deze worden verruimd. Email thoeske.van.opoe.iet@gmail.com Tel. 0596-610740

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer