Museum Helmantel onthult de smaak van Henk Helmantel in nieuwe tentoonstelling

Sint 2023Sint 2023

Westeremden – Het Museum Helmantel presenteert dit seizoen de tentoonstelling “De smaak van Helmantel”, waarin niet alleen de schilderijen van Henk Helmantel te zien zijn, maar ook werken van anderen die hem inspireren, evenals eeuwenoude sculpturen en objecten uit de museumcollectie. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van hoge kwaliteit, van eenvoudige voorwerpen zoals een tinnen schenkkan tot zeldzaam mooie objecten zoals een drinkglas uit de 16e of 17e eeuw en archeologische voorwerpen zoals Romeins glas, brons en aardewerk. De tentoonstelling omvat ook religieuze kunstwerken en kunstwerken van andere schilders, tekenaars, grafici en beeldhouwers die soms contrasteren met Helmantels schilderijen. Het museum biedt ook rondleidingen aan, waarbij bezoekers een inkijkje krijgen in het atelier van Henk Helmantel en kunnen genieten van koffie, een taartje en een heerlijke lunch.

Naast de tentoonstelling in Museum Helmantel heeft Henk Helmantel ook een tentoonstelling in de Oude Kerk van Delft, waar 28 werken van Helmantel te zien zijn die zijn geïnspireerd door Johannes Vermeer uit Delft. De tentoonstelling toont de manier waarop licht een grote rol speelt in de stillevens en kerkinterieurs van Helmantel. In Westeremden wordt ook aandacht besteed aan deze tentoonstelling met een lezing van Helmantel over Vermeer en de relatie met zijn eigen schilderijen. Andere activiteiten in het museum zijn onder meer een lezing over de Barok in Groningen door Freek Veltman en een concert van Erik Bosgraaf en Tymen Jan Bronda.

Het Museum Helmantel is geopend van mei tot en met oktober op donderdag tot en met zaterdag van 13 tot 17 uur en is te vinden op het Abt Emopad 2, 9922 PJ in Westeremden. Meer informatie over rondleidingen en andere activiteiten is te vinden op de website van het museum: www.helmantel.nl.

Back to top button