Mooi debuut Neptunusroeiers in Leer

Leer – Afgelopen weekend namen zes jeugdleden van roeivereniging Neptunus deel aan roeiwedstrijden in het Duitse Leer. Voor vijf van hen, was dit de eerste keer.

Bij de jongens 15/16 deden Martijn Huyzer en Thijs Veenhuis mee in de eenpersoons boot, de skiff. De concurrentie bleek toch nog een maatje te groot en zij moesten genoegen nemen met een derde en vierde plaats. Martijn heeft ook nog geroeid in de tee, de vier (samen met Thijs) en de acht in combinatie met roeiers van de Hunze uit Groningen. Helaas leidde dit ook niet tot de zo begeerde medailles, maar het was wel een prima leerervaring.

Bij de Jongens 14 Startte Jan Huib Veninga in de skiff. Op de 1000m haalde hij een keurige tweede plaats, op de slalom werd hij vierde en sloot zijn debuut in Leer af met een afgetekende overwinning op de 350 meter sprint.

Bij de meisjes 12 deed Eva Griep mee. Voor haar was het de tweede keer in Leer. In de skiff was zij zaterdag snelste op de slalom. Zondag op de sprint kwam ze helaas net iets tekort voor de overwinning en moest genoegen nemen met de tweede plaats.

De jongen 12 werden vertegenwoordigd door Maarten Veninga en Fons Folkers. Op de slalom Wist Maarten de overwinning binnen te slepen. Voor Fons die pas een paar maanden roeit, was er een mooi vierde plaat. Op de 350 meter was er voor Maarten een tweede plaats en werd Fons vierde. Beide jongens stapten ook nog samen in de boot maar konden zich (nog) niet mengen in de strijd om het goud.

Eva, Maarten en Fons kwamen ook nog uit in de mixed vier 12 laar, samen met twee roeiers uit Groningen. De provinciale combinatie wist na een spannende race de eerste plaats te behalen met een seconde voorsprong op een ploeg uit Bremen en dertig seconden op de nummer drie. AL met al een prima debuut voor deze nieuwe lichting roeiers van Neptunus.Back to top button