10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 19:40

Molenbankje op Schipsloot in Loppersum

Loppersum – Het oude Meulenheim of Molenberg is het nog zichtbare bultje op de hoek van Schipsloot en Wijmersweg in Loppersum. Dit is de plaats waar vroeger een standerdmolen heeft gestaan. De oud voorzitter van Vereniging Dorpsbelangen, Fred Ottens, had al een aantal keren voor zijn vertrek in november 2014 aangegeven dat het toch mooi zou zijn om die plek wat herkenbaarder te maken. Nu deze plek bovendien een officieel fietsknooppunt is geworden, is het voor passanten – Lopster wandelaars, toeristen, fietsers – aantrekkelijk om daar even te kunnen rusten.

Ter ere van het afscheid van Fred Ottens heeft het bestuur van Dorpsbelangen Loppersum besloten hem een bankje aan te bieden op de plek waar hij graag “een molen” zou willen laten herrijzen. Dankzij een flinke bijdrage van de woningcorporatie Wierden en Borgen, vanwege hun 100-jarig bestaan en de medewerking van de gemeente Loppersum, heeft Loppersum er een prachtige rustplaats bij op een bijzonder locatie.

Het bankje is gemaakt door medewerkers van Fivelingo en ook van een gravure voorzien waarop het volgende gedicht staat:
Bankje_Loppersum_GravureAb Steenbergen, Esther Kok en Olga Hartman nemen namens Dorpsbelangen tijdens Lente in Loppersum het bankje in gebruik.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier
AutoAuto

Populaire berichten