Mislukte uitlokking van mishandeling bestraft met 42 dagen cel

Groningen (ADP) – Een 43-jarige man uit Bad Nieuweschans die opdracht zou hebben gegeven voor de zware mishandeling van een stel uit Borgsweer heeft een gevangenisstraf gekregen van 42 dagen. Daarvan zijn 26 voorwaardelijk. Hij heeft al zestien dagen vastgezeten. ,,Dat betekent dus dat hij niet in een koude cel hoeft te luisteren naar het druppen van een lekkende kraan”, aldus de rechter. Mocht de man de komende drie jaar opnieuw de fout ingaan, dan moet hij alsnog zitten. 

De uitspraak is in het kader van een nooit opgeloste mishandeling in 2020 van een stel uit Borgsweer. Op zondagavond 1 maart 2020 werd aan de Wartumerweg in Borgsweer een hoogzwangere vrouw ernstig mishandeld met een houten paal. Een dag eerder werd haar vriend ook al op dezelfde plek aangevallen. Hij brak zijn kaak en nek. 

De man uit Bad Nieuweschans zou drie mannen ertoe aan hebben gezet om de mishandeling uit te voeren. Niet bewezen kan worden dat deze drie dat ook daadwerkelijk hebben gedaan. De wegens uitlokking veroordeelde man zou tot de mishandeling opdracht hebben gegeven omdat het mannelijke slachtoffer roddels over hem verspreidde. De Bad Nieuweschanster ontkent ook maar iets met de mishandeling of de uitlokking van doen te hebben. 

Back to top button