fbpx
woensdag 01 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Minimale huurverhoging voor huurders Woonstichting Groninger Huis

Zuidbroek – Woningcorporaties mogen van de overheid in 2017 hun huren verhogen met 1,3%. Aan huurders met hogere inkomens mag zelfs een huurverhoging tot 4,3 % worden opgelegd. Groninger Huis vindt dit veel te hoog en wil ook geen inkomensafhankelijke huurverhoging. Daarom kiest de corporatie  voor een zeer geringe huurverhoging van 0,3% voor alle huurders op basis van de inflatie.

Betaalbaarheid hoogste prioriteit
Groninger Huis verhoogt per 1 juli haar huurprijzen met 0,3%. De corporatie past daarmee een zeer gematigde en niet-inkomensafhankelijke huurverhoging toe. Een huur van bijvoorbeeld € 500 wordt dus na 1 juli € 501,50.  De huren van Groninger Huis behoren al jaren tot de laagste in de regio.

Dubbel voordeel huurders Hoogezand-Sappemeer
De huurverhoging op inflatiebasis was vorig jaar al afgesproken met de Huurders Advies Groep. Door een fusie heeft Groninger Huis nu ook huurders in Hoogezand-Sappemeer. Voor hen is de beperkte huurverhoging een meevaller. Met de Huurdersraad H/S bestonden namelijk al afspraken over een huurverhoging van 0,8% (0,5% plus inflatie). Maar Groninger Huis wil een gelijkwaardige behandeling van al haar huurders. Daarom blijft de huurverhoging ook in Hoogezand, Sappemeer, Foxhol en Kropswolde beperkt tot 0,3 %. Bovendien neemt de corporatie per 1 juli voor alle huurders de glasverzekering voor haar rekening. Dat betekent dubbel voordeel voor de “nieuwe” huurders.

Positief advies Huurdersorganisaties
De beide huurdersorganisaties hebben inmiddels een positief advies uitgebracht over de huurverhoging van 0,3% op basis van inflatie.laagste in de regio.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,327VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer