12.1 C
Delfzijl
14 juni 2021 04:59

Meerdaagse staking bij Prysmian Draka Delfzijl dreigt

spot_img

Delfzijl – Steeds meer werknemers in de metaalsector gaan in staking voor een goede cao. Ook bij Prysmian Draka in Delfzijl worden de werknemers onrustig. Gisteren hielden 60 van de 100 werknemers een poortactie. “Als de estafettestokje van de staking ons bereikt dan is er kans op een meerdaagse staking”, laat metaalbestuurder Albert Kuiper van FNV metaal weten.

Gisteren hielden 60 werknemers van Prysmian Draka Delfzijl een actie aan de poort. “We wilden eerst een werkoverleg in het bedrijf zelf. Dit was eerst toegestaan, maar later trok de directie deze goedkeuring weer in. De werknemers waren hier boos over en hebben het werkoverleg omgezet in een poortactie”.

Werkgevers hebben meer dan tijd genoeg gehad
Als de estafettestaking Delfzijl bereikt dan hebben de werknemers aangegeven dat ze er voor meer dan 24 uur uit gaan. De werkgevers genoeg tijd gehad om zich achter de oren te krabben.

Vrijdag 19 juni is de vierde stakingsdag in de metaal. De metaalwerkers in Noord-Friesland is gevraagd het werk neer te leggen en zich te melden in het stakingscentrum bij Tivoli. Ook is er een stakingsoproep uit voor de installatie- en lfitenbranche voor een landelijke stakingsdag in Bunnik.

De metaalwerkers leggen het werk neer voor een goede cao. Nadat de onderhandelingen in de groot- en kleinmetaal voor een cao voor meer dan 400.000 vakmensen is gestrand. Prysmian Draka heeft meerdere vestigingen valt onder de grootmetaal.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten