6.9 C
Delfzijl
26 februari 2021 01:10

Meer dan 12.000 mensen lopen mee in fakkeltocht tegen gaswinning in Groningen

Groningen – Een record aantal van meer dan 12.000 mensen hebben vrijdagavond meegelopen in de fakkeltocht tegen de gaswinning in Groningen, dat maakte de Groninger Bodem Beweging (GBB) bekend.

‘Morgen wordt het definitieve aantal bekend. Fantastisch dat jullie er allemaal waren. En ik hoop voor de laatste keer’, aldus Derwin Schorren van de GBB. Vorig jaar liepen er 4.000 mensen mee in de fakkeltocht. Deze keer moest de tocht zelfs eerder beginnen omdat het te druk werd op de Vismarkt.

Op de route, langs de diepenring, kregen de deelnemers van de fakkeltocht nog steun van de tientallen trekkers die naar Groninen waren gereden. Zij waren aan de overkant van het water gaan staan. Onder andere burgemeester Peter den Oudsten van Groningen, de Commissaris van de Koning René Paas en GroenLinks-voorman Jesse Klaver liepen mee.

De solidariteit met de Groningers in het aardbevingsgebied neemt gezien het aantal deelnemers toe. De gaswinning is niet alleen een Gronings probleem en dat dringt eindelijk door tot de rest van Nederland. Vanuit het hele land liepen mensen mee met de Fakkeltocht, die de Groninger Bodem Beweging met Milieudefensie en tal van andere organisaties organiseerde. Steunbetuigingen en donaties voor extra fakkels stroomden binnen.

Grote organisaties van Groningen als de Rijksuniversiteit Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), de Hanzehogeschool, en FC Groningen spreken hun steun uit en riepen hun medewerkers op mee te lopen. Ook veel kleinere organisaties, zoals zorginstelling Stichting de Hoven riepen hun medewerkers op niet thuis te blijven en mee te lopen.

Volg ons op

10,924FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten