fbpx
12.5 C
Delfzijl
31 oktober 2020 20:49

Medewerker Ommelander Ziekenhuis positief getest op coronavirus

Scheemda – In het Ommelander Ziekenhuis is een medewerker positief getest op het coronavirus. Het Ommelander Ziekenhuis heeft een uitgebreid bron- en contactonderzoek opgestart onder medewerkers en patiënten om eventuele extra besmettingen uit te sluiten en te voorkomen.

De positief geteste medewerker is werkzaam op de afdeling KNO en werkte volgens de richtlijnen. De medewerker heeft zich bij de eerste klachten direct laten testen. Toen bleek dat de uitslag positief is het ziekenhuis gelijk met het contactonderzoek begonnen. Er zijn onder de directe collega’s geen verdere besmettingen geconstateerd. Het gaat voor zover nu bekend dus om één besmetting.

De patiënten die contact hebben gehad met de medewerker zijn gebeld en krijgen een brief. Deze worden gevraagd om alert te zijn op klachten die kunnen horen bij een besmetting met het coronavirus. Bij klachten kunnen ze zich vervolgens bij de GGD laten testen. Het ziekenhuis weet precies welke patiënten contact hebben gehad met deze medewerker. Patiënten die niets van het ziekenhuis horen, hoeven zich geen zorgen te maken dat ze contact hebben gehad met de medewerker.

Het OZG benadrukt dat het belangrijk blijft om de maatregelen te volgen. Corona is duidelijk nog niet weg. Als patiënten een afspraak hebben en klachten zoals verkouden, hoesten, niezen en/of koorts ervaren, verzoeken ze hen contact met op te nemen. Ook wanneer een patiënt terugkomt uit het buitenland vraagt het ziekenhuis voor de afspraak contact met op te nemen. Daarnaast vragen ze patiënten zoveel mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen zodat ze 1,5 meter afstand kunnen houden.

Deze maatregelen zijn belangrijk om nieuwe coronabesmettingen te voorkomen. Dit is dan ook de reden dat de medewerkers altijd werken volgens duidelijke richtlijnen. Er is daarom op dit moment geen reden tot grote zorg. De kans dat de medewerker andere mensen heeft besmet is niet groot, juist omdat de maatregelen goed en consequent zijn en worden opgevolgd, maar ook omdat het veiligheidsprotocol naar behoren heeft gewerkt en er gelijk actie is ondernomen toen er een vermoeden was van een besmetting met corona. Patiënten en bezoekers van patiënten kunnen dus nog steeds met een gerust hart het ziekenhuis bezoeken.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,221VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten