9 C
Delfzijl
13 mei 2021 23:57

Machinefabriek en scheepsreparatie bedrijf Venus & De Waard opent vestiging in Delfzijl

Delfzijl – Venus & De Waard – machinefabriek en scheepsreparatie uit IJmuiden – heeft een nieuwe vestiging geopend in Delfzijl. Het bedrijf is al zeventig jaar een vertrouwd begrip in IJmuiden en omgeving en wil haar activiteiten nu uitbreiden naar de Eemsdelta. Volgens directeur Peter Heere staat er veel te gebeuren de komende jaren in Delfzijl en de Eemshaven en is het nu een uitstekend moment om ook in Noord-Nederland een vestiging te openen. Het bedrijf is actief in de maritieme en industriële sector.

Waarom naar Delfzijl?
Het gebeurt niet zo heel vaak dat bedrijven vanuit Noord-Holland naar Noord-Groningen gaan. Waarom heeft Venus & De Waard deze stap genomen? Peter Heere: ‘Omdat wij het gevoel hebben dat er de komende jaren veel gaat gebeuren in deze regio. Wij waren op de Eemsdelta-regio getipt door een bedrijf uit onze eigen regio, BK Ingenieurs. Daar vertelde men ons dat de Eemsdelta een gebied is waar erg veel gebeurt en nog veel meer gaat gebeuren. En nadat wij enkele keren op bezoek zijn geweest in Delfzijl en de Eemshaven kregen wij ook stellig de indruk dat er nieuwe kansen en mogelijkheden liggen voor een bedrijf als het onze’.

Eemsdelta EZ
Wat ook heeft meegeholpen is dat Venus & De Waard snel in contact kwam met het bureau Eemsdelta EZ. ‘Drie medewerkers van dit bureau hebben ons echt enorm geholpen! Zij zorgen voor nieuwe contacten en helpen ons met het opbouwen van een netwerk. Dankzij de hulp van de heren Hoorndijk, Ottens en Mooi van dit bureau leren we snel de weg kennen in de Eemsdelta. Ik denk dat zo’n bureau echt noodzakelijk is om nieuwe bedrijven snel wegwijs te maken!’, aldus Peter Heere.

Over Venus & De Waard
Venus & De Waard is een constructie- en reparatiebedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in onderhoud en reparatie, technische ondersteuning en constructiewerk. Dit doet Venus & De Waard vooral voor de scheepvaart en voor de industriële sector. Tevens is het bedrijf leverancier van industriële slangen en verzorgt het de assemblage en plaatsing hiervan. ‘Onze specialisatie is weliswaar de maritieme sector, maar we zijn ook actief in de industriële sector, van constructie tot montage. Eigenlijk kan men voor alle activiteiten bij ons terecht, met uitzondering van elektra en motoren. Men kan bij ons dus terecht voor een heel erg breed scala aan activiteiten, we zeggen niet snel ergens nee tegen’, aldus Peter Heere. Venus & De Waard is ook gelinkt aan de handelsmaatschappij BFF Trading, dat kunststof roosters verkoopt. Het betreft roosters ter vervanging van gegalvaniseerde roosters en nieuwbouw projecten. Het voordeel van deze roosters is dat ze licht, gemakkelijk te bewerken, in alle kleuren leverbaar, onderhoudsvrij en duurzaam zijn. Verder is de anti- slip vele malen beter.

Dankzij alle hulp is de uitbreiding naar Delfzijl soepel verlopen en kon aan de Deltaweg 46-48 het nieuwe pand in gebruik genomen worden. ‘Maar nu is het aan onszelf om er wat van te maken. We steken er veel tijd en energie in de komende tijd. Maar ik ben ervan overtuigd dat het zal lukken, met onze brede dienstverlening en producten. We kunnen hier in de Eemsdelta echt iets gaan betekenen, dat weet ik zeker!’, aldus een gemotiveerde en ondernemende directeur Peter Heere van Venus & De Waard en BFF Trading.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten