12 C
Delfzijl
19 april 2021 11:46

Lopsters willen spoorwegovergang aan de Zuiderlopsterweg behouden

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Vaker kopenVaker kopen
ComputerComputer
StudieboekenStudieboeken

Loppersum – De spoorwegovergang aan de Zuiderlopsterweg moet open blijven, vinden inmiddels ruim vierhonderd ondertekenaars van een petitie tegen het voornemen om de onbewaakte overgang af te sluiten. Binnen vier dagen kreeg de actie steun van 434 sympathisanten. De Werkgroep Overgang Zuiderlopsterweg is blij met de steun en hoopt op nog veel meer ondertekeningen.

De petitie is opgesteld naar aanleiding van plannen van ProRail, die de onbewaakte overgang wil sluiten. ‘We hebben allerlei suggesties aangedragen, van veiligheidshek tot loopbrug, maar ProRail lijkt tot nu toe doof voor onze wensen,’ licht initiatiefnemer Cock Peterse toe. ‘Door de petitie te tekenen, hopen we een vuist te kunnen maken tegen deze ondoordachte plannen.’ De online petitie is te vinden opĀ zuiderlopsterweg.petities.nl.

De Zuiderlopsterweg is een eeuwenoud kleipad met grote cultuurhistorische waarde. ‘Daarnaast is het voor mensen uit de buurt ook een prachtig wandelpad,’ zegt Peterse, die het ‘rondje Loppersum’ bijna dagelijks loopt. ‘De overgang sluiten betekent de weg afsluiten, en dat terwijl er genoeg mogelijkheden zijn om de oversteekplaats zonder veel kosten afdoende te beveiligen. We hopen dat zo veel mogelijk mensen de petitie tekenen, zodat we nog lang over de Zuiderlopsterweg kunnen wandelen.’

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten